Wat is de echte naam van een vrouwelijke giraf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het vrouwtje heet een koe, een jong een kalf, en een mannetje een bul. Toegevoegd na 1 uur: De volgende informatie heb ik gevonden: http://www.diergaardeblijdorp.nl/import/assetmanager/8/6718/Netgiraffe.pdf Soms bestaat een groep giraffen uit een twaalftal dieren aangevoerd door een bul (man). http://www.visitafricanow.com/zuid-afrika/fauna_afrika/zoogdieren_groot.html Een kalf wordt geboren na een draagtijd van 457 dagen. http://www.wnf.nl/nl/bibliotheek/?act=dierenbieb.detail&dierid=537 De geboorte van een giraffekalf is geen eenvoudige opgave. Hier wordt gesproken van stier en koe: http://www.dynamisch.nu/feno/5giraf.html Volgens Artis echter is een vrouwtjesgiraf een merrie en heet het jong een veulen: http://www.artis.nl/persinformatie/giraffe-geboren-artis/ De deskundigen zijn het blijkbaar niet met elkaar eens.....

Er is geen "echte" naam voor een vrouwelijke giraf. Ben even gaan zoeken voor je, maar een vrouwelijke giraf is een vrouw(tje) en een mannelijke een man(netje).... Geldt ook voor nijlpaarden, krokodillen etc.

Alles wat je over giraffes wilt weten kun je hier vinden. Ik ben geneigd Amadea gelijk te geven,dat een damegiraffe koe wordt genoemd.

Bronnen:
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/nl/Gir...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100