Wat voor insect is dit?

Wij hebben hem in huis. Ook bijt/steekt deze (en zorgt voor wat huiduitslag). Ongeveer 2mm of iets groter. Dachten aan een tapijtkever, maar die schijnen niet te steken.

Wat zou dit kunnen zijn?

Toegevoegd op 19 juni 2019 14:25: afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij is wel een ver familielid van de tapijtkever. Het is namelijk een Driebandkever, Trogoderma angustum, en dat is een bijtende Zuid-Amerikaanse tapijtkever. Van oorsprong dus een exoot, maar sinds 1977 te vinden in Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Hoe deze spekkever in Europa is geïntroduceerd is onbekend. Hij schijnt voor het eerst in Berlijn te zijn gevonden, mogelijk mee gekomen met het Amerikaanse leger. De Duitse naam ervoor is daarom Berlinkäfer. De soort heeft zich daarna razend snel verspreid, mogelijk geholpen door de komst van de centrale verwarming (want hij houdt - logisch voor een Zuid-Amerikaan - van warmte). Hij leeft van dode, droge insecten maar lust ook granen en noten. Ze bijten alleen als ze zich in het nauw gedreven voelen.

De driebandkever (Trogoderma angustum) is een keversoort uit de familie spekkevers (Dermestidae). De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1849 door Solier.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Driebandkever
https://nl.wikipedia.org/wiki/Spekkevers

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100