Hoe kan je voorkomen dat muizen van het voer van mijn konijnen afblijven?

Ik heb op mijn balkon een paar hele lieve konijnen. Maar nu feesten de muizen lekker mee met al voer, en krijg ik dus op de rest van mijn balkon (in alle bloempotten enzo) een flinkie muizenplaag. Hoe krijg ik het voor elkaar dat mijn konijnen lekker op hun gemak van het voer kunnen knabbelen, zonder dat de muizen daarbij kunnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo te lezen is het je al uitstekend gelukt te voorkomen dat de muizen van het konijnenvoer afblijven. Als je wilt voorkomen dat de muizen van het konijnenvoer eten, moet je je konijnen te eten geven op een plek waar de muizen niet bij kunnen komen. Er zal niets anders opzitten.

zitten de konijnen alleen in een gesloten hok? -dan kan je er fijner gaas in zetten of twee stukken gaas over elkaar doen. -of op een andere manier er voor zorgen dat de muizen niet binnen komen -muizen uitroeien met gif (natuurlijk niet in het hok leggen, maar erbuiten) of iets anders

Op alle plaatsen waar dieren zitten en er dus altijd voer aanwezig is, komen muizen. Doe je niets, dan zijn het er zo honderd+ de stankoverlast. Gif strooien ben ik geen voorstander van omdat je dan waarschijnlijk ook andere dieren vergiftigt. Er zijn in de handel, plastik muizenvallen met een permanente lokstof, te koop . Het duurt even voordat je ze hiermee vangt, maar na enige tijd gaat het prima. Niet gevaarlijk voor katten en kinderen.

Misschien kun je af en toe een kat op je balkon zetten. Behalve dat het efficiente muizenjagers zijn hebben muizen ook schrik voor de geur van een kat.

bewaar het voer in een gesloote emmer en staat je konijnen hok op pooten en niet op een tavel een balkje van 4 cm voor het gaas zo dat muizen er niet in/bij kunnen en sluit her hok goed af kijk het hok eens na waar ze er in en uit gaan

Hoi Edd, Ik kende het probleem. Mijn konijn had ook ontzettend last van het soort meeëters dat niet met clearasil te bestrijden was. Ik heb nu een oplossing: ander voer! Afgelopen september kwam ik bij de dierenarts voor de halfjaarlijkse inenting van mijn hoogbejaarde konijn. Zij heeft me toen een proefzakje Supreme science selective konijnenvoer meegegeven, voer op basis van hooi (van de dierenwinkel begreep ik later dat ze het vooral aan oudere en zieke konijntjes geven). Nou, tot mijn verbazing was mijn konijn er dol op (voer is op hooibasis en meneer lust geen hooi) en de muizen blijkaar niet, want ik heb geen muis meer in het hok gezien en ook de hatelijke muizenkeutels die ik elke morgen in het voerbakje aantrof zijn er niet meer.

hee wat een leuke vraag: hoe kan je VOORKOMEN dat de muizen van het voer AFBLIJVEN? waarom stel je die vraag?... dat lukt toch al heel goed...gewoon zo doorgaan... ; )

Het voer dat je nog niet gegeven hebt, bewaren in een doos of emmer of zoiets dergelijs die af te sluiten is en waar dus geen ongedierte bij kan komen. Het voer voor de konijnen zelf moet je op zo'n plek zetten dat de konijnen er wel bij kunnen maar de muizen niet. En natuurlijk, als je voer gemorst hebt, opvegen.

hahaha goeie instinker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100