kan het kwaad voor de socialisatie van je pup om hem op de arm te houden bij andere honden?

Er kwam iemand op de hondenschool met een pupje van 9weken. Ze had hem de hele tijd vast en liet de hond niet snuffelen aan andere honden, toen mijn hond snuffelde aan haar arm om de pup te bekijken zei ze 'hij mag snuffelen maar nog niet aan zijn gezicht' ik vroeg me af of het niet beter was de pup op de grond te zetten (ik denk dat ze thuis nog een hond hebben maar toch vind ik contact belangrijk) is het risico op ziektes niet groter door aan uitwerpselen te komen ipv te snuffelen aan een snuit? De pup had allicht nog niet alle vaccins gehad, maar is dat zo erg? Ik ging met mijn pup vanaf 9weken naar de puppyles..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan zeker kwaad kwaad voor de socialisatie. Het komt er op neer dat de hond geen hond mag zijn. Hij wordt gehouden als accessoire. Hier is sprake van diermishandeling.

Bij een 1e bezoek aan de hondenschool, zeker als het erg druk is met andere honden, is het helemaal niet erg om eerst te wennen op de arm van zijn baasje. De pup krijgt een enorme hoeveelheid prikkels te verwerken en hij heeft ook nog geen band met zijn nieuwe baasje opgebouwd. Zijn nieuwe baasje moet hij leren vertrouwen, hij moet weten/voelen dat hij altijd bij zijn baas terecht kan voor steun. Natuurlijk moet hij voldoende socialiseren met andere honden/mensen e.d. maar daar zal de komende weken aan gewerkt worden. De voorzichtigheid met betrekking tot overdraagbare ziektes, is wellicht wat overdreven maar je weet niet of de pup al zijn 2e enting heeft gehad, en dan is voorzichtigheid wel geboden. Zeker om dat op dit moment nogal een aantal virussen voorkomen. Persoonlijk vindt ik, dat een pup meer risico buiten in de eigen (uitlaat)omgeving loopt, als bij een hondenschool. Op een hondenschool dienen alle honden ingeent te zijn en wordt dit ook regelmatig gecontroleerd d.m.v. de inentingsboekjes. De inzichten over de hoeveelheid prikkels een pup kan verwerken en het bieden van steun aan de hond, is wel iets van huidige wetenschappelijke onderzoeken en wordt nog lang niet overal toegepast.

Het kan geen kwaad om hem voor hij alle vaccins heeft gehad op de arm te houden zeker als hij zo klein is maar men moet hier geen gewoonte van maken ...De hond kan immers dan bang worden van andere honden en geen sociale contacten maken ...zeker dus niet op de grond zetten en terug oppakken wanneer hij bang is zo leer je hem immers dat er een reden is om bang te zijn en dat het goed is dat hij word opgepakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100