Kan een agopornis tegen harde muziek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet zo dat de agapornis niet tegen harde muziek kan, maar de vogel accepteert geen harde geluiden. Het is een dominante vogel, hoe harder de muziek, des te harder zal de vogel gaan krijsen.

Bronnen:
http://www.papegaaienforum.nl/archive/inde...

Een agapornis is een dwergpapegaai. Net als de meeste andere dieren schrikt hij van lawaai en harde geluiden. Dat kan stress en eventueel als gevolg daarvan sterfte veroorzaken. Dikke kans dat de vogel ertegen tekeer zal gaan. Het is daarom beter om de kooi op een rustige plek te zetten.

De oren van een vogel zijn zeer gevoelig, hier dien je uiteraard rekening mee te houden. Voor hun kan geluid veel harder klinken dan bij ons. Je kan je voorstellen als jij steeds in de herrie zit, dat je helemaal gek word. Vogels kunnen hierdoor gefrustreerd reageren, je kan denken aan sloopgedrag, in sommige gevallen veren plukken en krijsen. In veel gemaakte fout bij agapornissen die gaan zitten gillen is dat mensen aandacht gaan geven (maakt niet op wat voor manier). Hierdoor kan er geconditioneerd gedrag ontstaan. Naast dat een Agapornis last kan ervaren van harde geluiden, kan van plotseling harde geluiden schrikken. Geef je vogel een rustige plek en geef hem verrijking in zijn kooi zo dat hij lekker bezig is. Het zijn slimme dieren dus blijf hem uitdagen zodat hij zich niet verveeld. Hiermee voorkom je ook krijsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100