mijn hond heeft een andere hond gebeten moet ik hem laten inslapen?

Mijn hond van 4 jaar heeft gisteren een langskomende hond gebeten.
Ik ben er tussen gegaan om ze uit elkaar te halen, de langskomende hond had een wonde aan zijn oor.
Onze hond zit door de dag terwijl we werken zijn in een ren en als we thuis zijn loopt hij in de tuin of zit hij binnen.
Hij is lief naar ons en onze bezoekers toe , waakt terwijl hij dat moet doen.
Gisteren is hij op een onbewaakt moment , door de raam(die we open hadden gezet om te verluchten nav het warme weer) naar buiten gesprongen en is hij zonder blaffen op de langs komende hond afgesprint en beet hij.
Wat kan ik het beste doen met mijn hond moet ik hem laten inslapen of wat kan ik doen (buiten mijn ramen toe te houden), we zijn ten einde raad en van slag .
We zien ons dier heel graag maar we willen er geen problemen meer mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Natuurlijk ga je je hond niet laten inslapen, als je al een dierenarts zou kunnen vi9nden die daartoe bereid is. Beter opletten voortaan dat hij niet kan ontsnappen, en netjes de dierenartskosten voor de andere hond betalen.

Dit is absoluut geen reden om je hond te laten inslapen. Van wie heb je de toedracht van de zaak gehoord? Je was er zelf niet bij. Honden communiceren met elkaar voordat er aangevallen wordt en die communicatie valt mensen niet altijd op. Het kan dus best zijn dat de andere hond gegromd heeft, iets dat jouw hond hoorde en dat tezamen met de lichaamshouding van de andere hond een regelrechte bedreiging voor hem vormde. Het wil dus helemaal niet zeggen dat jouw hond vals is. Het enige dat je te doen staat is nogmaals rustig praten met de eigenaar van de andere hond, nadat je hebt gezegd dat de onkosten voor jouw rekening zijn. Probeer daarna de toedracht uit de eigenaar te krijgen. Vaak wordt er dan veel duidelijk. Zorg dat je hond niet meer kan ontsnappen en ga met hem naar een hondencursus voor honden van zijn leeftijd. De instructrice/-teur kan zijn gedrag naar andere honden toe beter beoordelen. Ik begrijp dat je van slag bent, maar dat is niet nodig. Toegevoegd na 6 minuten: Ik lees nu dat je hem zelf hebt gecorrigeerd. Ik vermoed dat je, toen de hond ontsnapte, hard achter hem aan bent gerend om hem terug te halen. Het kan dus zijn dat jouw rennen de hond getriggerd heeft om aan te vallen. Honden denken heel primair: als de baas schreeuwt moet ik ook blaffen en blijven blaffen, als de baas op iets afrent, moet ik die prooi ook aanvallen. Vaak zit het anders in elkaar dan mensen denken, meer op de 'hondse' wijze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100