waarom is mijn kat vervelend als er meerdere mensen aanwezig zijn ?

Mijn kat "blacky" is een poes van ongeveer 1,5 jaar oud ze is heel aardig als je alleen met haar bent dan komt ze lekker bij je leggen wil ze aan gehaalt worden maar zodra mijn vriendin thuis komt of een vriend op bezoek komt is dat er heel snel af dan gaat ze slaan met nagels uithalen bijten enz.

Ik vraag me af waarom ze dit doet en wat ik kan kan doem om haar te stimuleren om ook zo te zijn als er vrienden / familie / vriendin hier is

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat er bij de socialisatie van je poes iets is misgegaan, wellicht is ze ook te vroeg uit het nest gehaald. Blijkbaar kan zij een enkele persoon goed aan, maar raakt ze overprikkeld en gestrest als het drukker wordt. Allereerst: laat je poes de keus, dwing haar niet in de kamer te blijven, maar laat toe dat ze zich terugtrekt als ze dat wil, laat haar een vluchtweg. Je poes is nog jong, en zal vast graag spelen. Laat het bezoek haar eens verleiden achter een veter of hengeltje aan te gaan. De kat leert zo dat bezoek leuk kan zijn, en tevens kan de overtollige energie zo afvloeien. Dwing de kat nergens toe, laat haar zelf de keus. Het is het beste als het bezoek zich tot spelen met een hengeltje beperkt, dus aaien, en zeker oppakken, achterwege laat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100