Als mijn kat slaapt, of bij me op schoot zit is hij aan het spinnen, maar hij 'piept' dan ook, is er dan iets mis met hem, of is dat normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is niks mis hoor! Veel katten hebben een beetje moeite met de warme kachel. Hierdoor ademen ze anders en dat veroorzaakt de piep. (vooral tijdens slapen) let wel, ze genieten wel van de warmte

als je kat verder geen kortademigheid of andere verdachte symptomen vertoont, dan zou ik me hier niet druk over maken. sterker nog; goede kans dat je kat enorm ligt te genieten: sommige katten kunnen het spinnen nogal overdrijven, en kreunen of piepen erbij. geef je moppie nog maar een extra kroeltje :)

Het kan gewoon normaal zijn zoals hier boven wordt gezegt. Alleen let goed op andere tekenen. ''Een moeilijke ademhaling, piepen, hoesten of niezen is heel vaak een aanwijzing van een luchtwegaandoening. Negeer dit dus nooit. Let op veranderingen in de stem.'' Wanneer je kat moeite met ademen heb. Of vaak hoest of niets moet je toch even naar de dierenarts gaan.

Bronnen:
http://www.weetjesoverkatten.nl/aandoeningen1.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100