Wat is de beste lamp voor een zaagrugschildpad?

Ik ben opzoek naar een UVB-lamp voor mijn zaagrug-waterschildpad. Het dier heeft namelijk witte vlekken op zijn schild waarvan sommigen nu een beetje zacht beginnen te worden. De lokale dierenarts denkt dat het aan de lamp zou kunnen liggen. Ik heb (onderandere) van hem gehoord dat een UVB lamp een goede lamp is. Maar welke? Ik zie zoveel verschillende lampen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Wat me opvalt is dat mijn schildpad ook amper groeit. Wellicht komt dit door de slechte verschilding, waar de witte vlekken op zouden kunnen wijzen..

Er zit nu een UVA lamp in. De lamp hang ongeveer 15 cm boven het eilandje/dock. Waar moet ik op letten? Wat is goed om te weten bij de aanschaf van zo'n lamp? Blijkbaar heeft de dierenwinkel niet genoeg ervaring hiermee..jammer genoeg. Suggesties zijn meer dan welkom.

Ik geef hem heel af en toe droogvoer, ik doe een paar keer in de week turtlevit in het aquarium en als hoofdvoer is het voornamelijk die zakjes voor de kat van bijv. felix, met vis, vlees en daarnaast soms andijvie of een stukje komkommer, waar hij overigens erg gek op is!

Bij voorbaat dank voor de tijd en moeite!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan heel veel goede lampen. Waarvan sommige veel licht en warmte geven, van 40 watt, 100 watt enz. anderen bijna geen licht maar wel veel warmte, deze kan je dag en nacht aan laten staan. Alles is afhankelijk van de groote van je aquarium, de omgevingstemperatuur waar de bak staat, wel of geen verwarmt water enz., pas dan kan je weten welke voor jou geschikte lampen zijn, let dan ook op de levensduur van deze lampen, daar zit veel verschil in. Wel moet de lamp U.V. licht geven, dat is een soort zonlicht,zeer belangrijk voor de aanmaak van vitamine. Mogelijk heb je nu een gewone gloeilamp en die is volkomen ongeschikt voor schildpadden. Dus heeft de dierenarts wel gelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100