Waarom zijn katten zo gek op vis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

tussen de drie en zeven weken kent een kitten geen angst, en staat het extreem open voor nieuwe ervaringen. in deze periode zal de moeder het kitten levende en dode prooien aanbieden, en het kitten zo leren wat eetbaar is. prooien die het kitten in deze periode niet heeft leren kennen, zullen later met behoedzaamheid of zelfs angst benaderd worden. er is zelfs een experiment gedaan waarin moederpoezen werd geleerde bananenschijfjes te prefereren boven kattenvoer: een groot gedeelte van de kittens bleken deze voorkeur over te nemen. het is dus beslist niet zo dat alle katten vis blieven, en dat is maar goed ook, want een kieskeurige kat die alleen vis zou eten, zou al snel een vitaminetekort (vit. b) opdoen. ook blijkt hieruit dat het goed is als moeders niet te kieskeurig is qua voedselkeuze: het kitten zal dat dan ook niet zijn.

veel katten zijn gek op vis, maar lang niet allemaal: ik had 3 katten en slechts 1 kat wilde graag vis eten, de andere 2 hadden voorkeur voor kip en wilden absoluut geen vis! dus waarom, is een kwestie van smaak denk ik. waarom wil de een ´n biefstuk en de ander een kipsateetje ? leg het mij maar uit, is een kwestie van smaak, meer niet.

mijn katten lusten geen vis wel een biefstuk het is net als bij ons de een lust een balletje gehakt en de ander heeft liever een speklapje en dat zal bij de katten het zelfde zijn smaken verschillen

Katten leren in de eerste weken van hun leven wat ze lekker vinden. Vaak is dat vis maar dat hoeft niet altijd. Het is de moeder van de kittens die ze het aanleert wat ze moeten eten. In de bronvermelding een artikel daarover.

Bronnen:
http://www.weetjesoverkatten.nl/eten_en_ee...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100