Waarom krabt mijn kat met voorpoot over de grond NA maaltijd?

Een van mijn katten krabt over de vloer met haar voorpoot als ze klaar is met eten. Het lijkt alsof ze ermee zegt: '"Zo, ik heb genoeg gehad en ben klaar!" Als ze bestek zou hebben dan had ze vast het bestek op het bordje gelegd, haha.

Doen meer katten dit? Zo ja, waarom? Ik denk dat mijn kat op haar manier de vloer schoonmaakt. Toch netjes na het eten... ;).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kat wil het eten wat over is begraven. in het wild is het niet handig geurend voedsel in je territorium te laten liggen; dat kan ongewenste gasten aantrekken. Toegevoegd na 17 minuten: het is overigens niet zo dat alle katten dit doen, maar een zeldzaamheid is het zeker niet. onder de katten die dit gedrag vertonen heb je ook nog verschil; je hebt fanatieke harkers die van geen ophouden weten, en katten die een symbolisch harkje voldoende vinden.

Sommigen zullen zeggen dat ze hun eten willen begraven, maar na studie ben ik tot de conclusie gekomen dat dit onzin is. Als een poes lekker gegeten heeft, maar hij is vol, dan wil hij dat eten later nog eens opeten. Wat de kat dan doet is het gebied rond het eten markeren, waarmee de kat dus wil zeggen: Blijf af! Dit is van mij!

ik heb een paard gehad, die op deze manier aangaf, dat hij nog niet genoeg eten had gehad. wilde me zo motiveren om hem nog wat lekkers te geven. mogelijk dat jouw kat dit er ook mee bedoelt. is de etensbak leeg op het moment dat je kat met zijn voorpoot begint te krabben?

Katten hebben geurklieren in hun voetjes, door te 'harken' (zo noemen wij het ;-)) markeren ze de plek als hun territorium.

Het is een deel van hun instinct dat zegt dat ze dit moeten doen. Uiteindelijk zijn katten vleeseters. Als ze gedaan hebben met eten laten ze in de natuur dus een kadaver achter. Dit kadaver zou dan andere roofdieren kunnen aantrekken. Daarom graaft de kat het onder. De neiging om (gravend) te krabben heeft je kat dus instinctief ontwikkeld. Vergelijkbaar met mensen die nog steeds verstijven wanneer ze schrikken. Deze reflex heeft geen nut meer in onze hedendaagse maatschappij, maar het is nog steeds ons instinct die ons daartoe verplicht.

Mijn poezel doet het voordat ze water gaat drinken... Vindt het een lief gezicht maar denk dat het markering is aangezien ze de waterbak deelt met de hond!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100