Wat moet je doen als je een nest met jonge katjes hebt gevonden?

Ik heb langs de kant van de weg een nest jonge katjes gevonden. Ik gok dat ze rond de 3/4 weken oud zijn. De moederpoes was ook aanwezig. Het lag langs de kant van de weg in de bosjes, niet echt veilig dus. Is het aannemelijk dat deze kat van iemand is? het lijkt mij namelijk dat als deze kat een eigenaar heeft, de katjes wel gewoon naar binnen kunnen. Het lijkt mij niet dat je een nest jonge katjes langs de kant van een drukke weg laat. Dus misschien een zwerfkat? Iemand een idee?

Toegevoegd na 1 uur:
foto toegevoegd, iemand enig idee hoe oud het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

rond 3/4 weken beginnen ze zelfstandig te eten. verder gaan ze nu aan de wandel, en dat met die drukke weg. deze katjes kunnen op deze leeftijd nog prima gesocialiseerd worden. allemaal redenen om nu in te grijpen. ik zou de kittens meenemen, en de dierenambu bellen, of ze naar het asiel brengen. vervolgens zou ik contact opnemen met de dierenbescherming voor een vangkooi voor moepoes. het zou mooi zijn als die minstens gecastreerd werd.

katten kunnen er goed voor zichzelf zorgen. dus het beste kun je je er niet meer naar omkijken en het op z'n beloop laten.

Je moet de dierenambulance bellen. Toegevoegd na 32 seconden: http://www.dierenambulance.nl/ Toegevoegd na 9 minuten: Of gewoon 114 red een dier.

Naar een dierenarts brengen, als de kat gechipt is, kan die zien van wie de moederpoes is. En anders ze veilig even in huis nemen of ze naar het asiel brengen.

Contact opnemen met Amivedi: http://www.amivedi.nl/ Zij hebben ervaring en kunnen je per locatie vertellen wat te doen. Indien nodig schakelen zij de hulp van een dierenarts of vrijwilliger in.

Hoi. Ik ben het met meerdere antwoorden eens, zoals 114 of dierenambulance bellen. Maar ikzelf zou ze eerst meenemen. Ik zou ze daar niet achterlaten. Als alles goed gaat en ze volwassen worden krijgen ze ook weer kittens en er zijn al zoveel ongewenste zwerfdieren. Wat heb je nu eigenlijk gedaan met de poezen>

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100