Hoe kan ik het beste mijn tuin omheinen om katten BINNEN te houden?

Ik wil mijn eigen kat in de tuin houden en andere katten er buiten. uiteraard zonder het milieu te vervuilen en natuurlijk veilig voor katten. Indien mogelijk ook nog iets wat mooi lijkt.

Het moet op een houten schutting komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

waarschijnlijk helpt gaas, als het flink naar binnen helt. (een gedeeltelijke overkapping als in een voetbalstadion.) Of het mooi is? Dat maak je zelf uit. Een paaltje in de grond en de kat aan een lijntje houdt hem oom binnen. Houdt alleen andere katten misschien niet buiten, daar moet de supersoaker aan te pas komen :)

Een onder een hoek van 45 graden naar binnen gerichte afrastering help om je katten binnen te houden. Als er echter dicht tegen de schutting bomen staan kan je dat wel vergeten. Het zal ook helpen voor katten van buitenaf. Verder is er nog een signaal met sensor en een draad langs de hele schutting mogelijk, maar die zal wel jouw katten binnen, maar de buurkatten niet buiten houden. http://www.koltec.nl/ Toegevoegd na 3 minuten: http://www.koltec.nl/index.php?page=shop.browse&category_id=20508&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=nl

Op jouw schutting zijn zogenaamde 'kattenstrips' misschien wel wat! De inkomende en uitgaande katten met hun gevoelige kattenzooltjes vinden die ondergrond helemaal niet zo prettig.....

je kan, iets binnen en boven de schutting, bezemstelen bevestigen, met daar een pvc buis omheen. de buis draait weg onder de poezenpoot, dus poeslief geraakt niet verder. Toegevoegd na 42 minuten: ipv bezemstelen bevestigen kan je ook kabels strak spannen, als de buis maar kan draaien.

Met het risico, dat iedereen het weer zielig gaat vinden, wil ik toch schrikdraad aanbevelen. Er is speciaal heel licht schrikdraad voor honden, katten en reigers. ( rondom vijvers) Volkomen ongevaarlijk voor de dieren zelf! Een paar kleine zwarte draadjes is voldoende op de schutting. Vrijwel alle dieren in dierentuinen worden zo binnen de hekken gehouden, maar ook de tienduizenden koeien en paarden in het land. Na een of twee keer aangeraakt te hebben, weten de katten het en komen niet meer in de buurt er van. Het is dus niet zo dat ze iedere dag schokken krijgen. Het is trouwens zwakstroom. Toegevoegd na 2 minuten: ga nooit met overstekend gaas beginnen, dat houdt je eigen katten wel binnen, ( werkt prima) maar vreemde katten kunnen toch over het gaas komen vanaf de andere kant. Die kan er dan dus ook nooit meer uit en dat wordt VECHTEN! Dus een heel groot probleem!!

Niels, ik heb dat destijds met veel succes als volgt gedaan .Gaas zodanig aanbrengen dat het achterover gaat hangen als er 'n kat in klimt .Dus van onderen stevig aan brengen maar de zijkanten niet.De kat komt door het slappe gaas achterover te liggen en kan niet over het gaas komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100