Wat kunnen we doen voor onze hond tegen de pijn?

Onze hond is woensdag geopereerd aan een tumor onder haar rechterpoot. Het is een hele grote rode, beetje opgezette wond. Vrijdag mocht ze weer naar huis en toen ging het nog wel redelijk. Maar vanaf vanacht heeft ze iedere keer een pijnscheut en rent ze opeens piepent weg. Ook trilt ze al heel de dag en weet ze niet waar en hoe ze moet liggen. Wat kunnen we doen om die pijn te minderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vraag me af of je pijnstillers en antibiotica hebt meegekregen van je dierenarts. Als dit zo is en je hond reageert er niet op dan kun je het beste even de dierenarts bellen en heeft hij geen pijnstilling gekregen dan zou je kunnen vragen om Metacam of een andere pijnstiller. De verdoving is natuurlijk uitgewerkt en je hond zal de eerste paar dagen last hebben en vooral als hij er op staat,moelijk hoor. Ook zou je tijdens het uitlaten een doek onder zijn borst of onder zijn heupen kunnen doen zodat je hem als het ware een beetje optilt zodat hij niet op de geopereerde poot hoeft te steunen.Je houdt dan de uiteinden van de doek bij elkaar omhoog met je hand. Toegevoegd na 1 minuut: Het licht eraan welke poot het is bij het omdoen van de doek.

Heb je na de operatie geen pijnmedicatie meegekregen zoals Rimadyl, Metacam of Onsior? Zoja, dan zou je de dienstdoende spoedarts kunnen bellen om te overleggen of het misschien mogelijk is om de dosering te verhogen. Heb je dit niet, of krijgt ze de max hoeveelheid dan zit er weinig anders op dan langs te gaan bij de dienstdoende dierenarts. Deze kan haar dan een zwaarder middel per injectie geven. Ik denk dat ze deze ongetwijfeld vlak voor de operatie ook heeft gekregen en dat deze inmiddels is uitgewerkt (deze injecties werken vaak 24 of 48 uur, afhankelijk van het middel). Bovendien schrijf je dat de wond rood en opgezet is, dit hoort niet. Vermoedelijk is het ontstoken. Is er antibiotica voorgeschreven? Zo niet dan is deze zeer waarschijnlijk nodig. Ik denk al met al dat je niet thuis met haar moeten gaan zitten tobben en afwachten, maar dat het beter is om naar de spoeddienst te gaan. Een ontsteking van de wond kan in 1 dag al heel veel weefselschade aanbrengen, wat uiteraard niet bevorderlijk is voor de wondgenezing. Er zijn helaas geen huis tuin en keukenmiddeltjes die je aan je hond kan/mag geven die kunnen helpen. Je hond heeft een dierenarts nodig.

Ik zou gelijk de dierenarts bellen. Het zou niet nodig moeten zijn dat jouw hond pijn heeft. Dat trillen duidt ook op pijn. En misschien moet je ook nog even naar de wond laten kijken of het niet aan het ontsteken is. Rimadyl werkt over het algemeen goed tegen de pijn en als ze heel veel pijn heeft kan je ook om tramadol vragen dat is een opiaat en dat kunnen honden ook gewoon gebruiken. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100