Hoe kunnen vogels broodkruimels vinden in een woonwijk?

Ik verbaas me er altijd over dat -zodra ik voor vogels gestrooid heb in de tuin- binnen een paar minuten meestal al vogels aan het eten zijn. Hoe kunnen ze vanuit de lucht zo goed weten in welke tuin iets te halen is? Zien ze het? Kunnen ze het ruiken? "Vertellen" ze het aan elkaar?
Ik ben benieuwd naar de antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

vogels houden andere vogels in hun buurt scherp in de gaten. zodra ze zien dat andere vogels ergens op af vliegen, gaan ze zelf ook een kijkje nemen. verder hebben vogels hun vaste adresjes, waar vaker wat te halen valt. die houden ze goed in het oog, zeker als er op vaste tijden wordt gevoerd.

Eigenlijk geef je de antwoorden zelf al, Ja ze kunnen het zien en daarbij ook ruiken. Ook roepen ze andere vogels als er eten is. Helemaal in de winter zullen ze veel broodkruimels en vetbolletjes eten. Het nadeel van constant voeren van vogels is dat ze niet zo lang overleven als vogels die zelf voer moeten zoeken. Bij duiven in amsterdam bijvoorbeeld hebben ze dit onderzocht en de duiven daar leefde maar ongeveer 2 jaar doordat ze constant gevoerd worden. In de winter vind ik het wel goed dat er mensen zijn die de dieren een handje willen helpen. Maar de warmere dagen kunnen de vogels hun eigen voer wel bij elkaar vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100