Hoe kan het dat een kat spint en doet hij dit bewust of gaat dat automatisch?

Als ik m'n kat aai dan begint hij direct te spinnen, ook als ie sliep, reageert hij nou bewust of is dat spinnen iets waar die kat geen controle over heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doorgaans wordt het spinnen van een kat ervaren als een uiting van tevredenheid en vriendschap. Deze aanname is gebaseerd op de ondervinding dat katten spinnen wanneer ze geaaid worden en mensen het aaien als een uiting van affectie beschouwen. Sommige katten spinnen ook als ze aan het eten of spelen zijn, of als ze gewoon in de zon of op een fijn plekje liggen. Toch is het niet helemaal duidelijk of katten wel om die reden spinnen. Katten spinnen namelijk ook wanneer ze zenuwachtig zijn, zich ongemakkelijk voelen of pijn hebben, en bijgevolg misschien om leed te verzachten of om een uiting te geven van onderwerping. Spinnen zou de pijn stillen.

Bronnen:
74.125.77.132/search?q=cache:JvQNVQXRFQEJ:...

Een kat spint als hij tevreden is, dit kan ook als hij slaapt, of doet als hij slaapt.

Dat is een reflex, dus voel je niet al té gevleid, haha

Katten spinnen ook als ze pijn hebben; volgens sommigen zou dat de pijn reduceren. Het is misschien dus hormoongestuurd. Toegevoegd na 1 minuut: Maar in 't algemeen hebben ze het dus gewoon naar de zin als ze spinnen, blijven aaien dus.

Hij stemt zich af op de gastheer en heeft die rust en vrede, dan spint de kat in no time... Afstemming is dat.. Als een dier dat kan dan spint die of kwispelen, en als een mens dat kan noemt men die helderziende... (wat het niet is, want het is afstemming) Nee de kat heeft daar geen controle over, het spint gewoon aan...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100