Is het slecht voor een hond om zure haring te eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een zure haring is eigenlijk ,een al voor een deel ,verteerde vis, door al dat zuur. Een beetje te vergelijken met voedsel in je maag ( zuur) dat ook o.a. door het zuur verteerd. Voor de mens is haring een zeer gezonde vis, zeker in het zuur, met heel veel zeer gezonde bouwstoffen. dus zou ik dit de hond best wel durven geven. Kan me niet voorstellen dat er iets verkeerds in zou zitten.

een haring, zuur of niet, is best wel vet. ik zou het daarom bij een klein stukje laten, bij wijze van snack, maar geen hele geven.

de haring zelf is niet ongezond voor de hond, maar de azijn waar die indrijft kan maagklachten geven bij honden..met als gevolg dat de hond aan de race gaat... verse vis ook mits graatvrij is goed voor de hond.. wij geven onze honden een maal per week verse vis, ze krijgen er een mooi glanzende vacht van en het is heel gezond...

Met mate zou 't best kunnen! Maar pas op voor 'n RolMops, óók een zure maar wel met enge prikkers erin....

Zure haring en rolmops worden ingemaakt met uien. Uien zijn gif voor honden. Na zo lang bij uien te hebben gezeten, zal de zure haring/rolmops de stoffen uit de uien wel in zich hebben opgenomen. Ik zou het bij een heel klein stukje laten. Toegevoegd na 1 dag: Uien (en knoflook) bevatten sulfoxide en disulfide. Die stoffen beschadigen de rode bloedcellen waardoor bloedarmoede bij de hond kan ontstaan. De ergste is uien, knoflook is iets minder giftig, maar tóch ook giftig.

Nee, maar andersom wel.

Nee hoor dat kan. De phwaarde in de maag van een hond is 2,5, terwijl die van azijn op 3 zit. In vergelijking met een mens die zit op ph 5. Voor alle duidelijkheid hoe lager de ph des te zuurder. Overigens op de foto zie ik een zoute haring of ligt dat aan mijn ogen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100