Hoe maak ik 2 kleine poesjes duidelijk dat ze hier niet wonen en ik hun baasje niet ben?

Vandaag speelde mijn zoontje in de achtertuin toen er ineens 2 schattige kleine poesjes de achtertuin kwamen instappen. Mijn zoontje vond ze geweldig. Ik heb hem verteld voorzichtig met ze te zijn en ze geen pijn te doen. Hij heeft ze geaaid en ze bleven de hele tijd bij hem in de buurt. Ik dacht ze gaan vanzelf wel weer weg... Nee, dus.
Mijn zoontje ging naar binnen om zijn middagboterham te eten en de poesje wilden met hem mee naar binnen. Ik heb ze weer naar buiten gezet. Daarna hebben ze een uur op de vensterbank zitten miauwen. Ging mij door merg en been. Toen probeerden ze door het openstaande kamerraam te springen. Die is trouwens best hoog en ze bungelden aan het raamkozijn... Het voelde als een poesjes invasie. Ze zitten hier nog steeds te miauwen.Mijn zoontje wil graag weer buiten spelen maar ik ben bang dat ik ze dan helemaal niet meer weg willen. Wie heeft er verstand van katten en kittens en weet hoe ik ze het beste kan benaderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik begrijp uit je verhaal dat het nog jonge kittens zijn? die horen nog niet op straat, na castratie is vroeg genoeg. ik zou de humpies binnen halen, ze eten en drinken geven, en naar het asiel brengen. kan dat niet, neem dan contact op met dierenbescherming of dierenambulance voor vervoer. vreselijk, al die jonkies op straat dezer dagen. vandaag een uitgemergeld exemplaar uit een vuilnisbak bevrijd. een ander aangereden van de weg geschraapt. help deze diertjes ajb.

Ik zou ze in ieder geval geen eten/drinken geven: dan blijven ze terug komen. Vraag in de buurt of er iemand 2 poesjes kwijt is. Of bel even de dierenambulance voor wat meer informatie. Succes!

Eventueel bij de buren vragen of zij katten hebben, en als het probleem zich blijf voortdoen (dus op andere dagen nog steeds komen.) dan kun je eventueel de dierenambulance bellen. Als mensen katten vermissen zullen ze daar zeer zeker op zoek naar gaan.

De beste manier is na mijn mening: vangt ze eerst even in bv je schuur en ga actie ondernemen door ze een bandje van het asiel/dierenambulance (kun je om vragen) om te doen met de tekst: van wie ben ik? Er is iemand die denkt dat ik een zwervertje ben aub bellen naar….............. Na een dag of 3 mag je de dierenambu bellen of ze naar een asiel in je buurt brengen, voer ze in iedergeval niet, maar zet wel wat water klaar. Mochten ze nu wel blijven plakken bij jou tot die tijd, dan kunnen ze best even zonder eten, maar water is wel belangrijk. Laat ze wel gewoon buiten, dan geef je ze de kans terug naar huis te gaan. Bij ons asiel is de regel, woont de kat achteraf toch binnen 500 meter van de vindster de kosten voor de vindster zijn, dus vandaar dat wij altijd zeggen, haal eerst zo n bandje op, want na drie dagen kun je er van uit gaan dat het om een zwervertje gaat. Soms werken mensen overdag, maar dan komt het beestje s avonds wel weer thuis natuurlijk en zien ze het bandje. Toegevoegd na 22 uur: (ps dit is 1 van de 2 kittens die ik nu in de pleeg heb, ze zijn tussen de 2 en 4 dagen oud)

Ik zou een briefje maken en daar op schrijven dat er 2 poesjes zijn komen aanlopen, met jouw adres en telefoonnummer erbij natuurlijk. Dit briefje doe je in de brievenbussen in jullie straat en de straat er achter. Omdat het nog maar jong poesjes zijn zullen ze niet van heel ver komen. Reageert er niemand binnen 3 dagen, dan zou ik de Amivedi of de dierenambulance bellen. Of ze adopteren, dat kan ook... Toegevoegd na 10 minuten: Je kunt zulke klein katjes niet duidelijk maken dat ze niet bij jou thuis horen. De enige manier is om ze geen eten te geven, maar dat mag niet te lang duren. Geef ze wel water. Ze zijn zo klein dat ze waarschijnlijk ook niet de weg naar hun huis terug zullen vinden. Hun baasje is vast al wanhopig op zoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100