Wat gebeurt er precies met een overleden huisdier wanneer je deze achterlaat bij de dierenarts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het dier zal worden vernietigd. Het destructiebedrijf verwerkt het dier tot de eindproducten diermeel en vetten. Deze eindproducten worden ingezet als biobrandstof voor de productie van energie in energiecentrales en cementovens en bij het destructiebedrijf zelf. Destructie heeft gevoelsmatig dus een vaak negatief en een positief punt; het dier wordt weinig respectvol vervoert en vervolgens verwerkt. Echter na verwerking vervullen de eindproducten nog wel een nuttige rol. Bovendien is destructie een heel stuk goedkoper dan cremeren of begraven.

Als je het achterlaat, zonder verder iets te regelen, wordt het dier vernietigd. Er is ook een optie om het te laten cremeren of begraven. Je kan voor verdere info bij je dierenarts terecht.

De dieren worden opgehaald door een destructiebedrijf (bv de Rendac) en worden met zijn allen tegelijk vernietigd. Tot moment van ophalen wordt het dier in een de koeling bewaard. Toegevoegd na 2 minuten: Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden: http://dier-en-natuur.infonu.nl/diversen/40402-als-je-huisdier-dood-gaat.html

Bronnen:
http://www.rendac.nl/nl/dienstverlening/wa...

Meestal worden ze opgehaald door de destructor en daar verbrand. Maar soms dan laten ze leerling dierenartsen een operatie uitvoeren op het dode dier zodat ze het kunnen leren.

Bronnen:
heeft dierenarts ons verteld

Het dier komt terecht in grote diepvrieskist en eens in de zoveel tijd komt de destructie deze ophalen. Het kan ook zijn dat het dier tijdelijk voor onderzoek of als leerobject wordt gebruikt voor stagiaires o.i.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100