Hoe oud kunnen maximaal konijnen worden?

Dankjewel!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hangt er ook een beetje vanaf hoe groot je konijn is. Grotere konijnen worden doorgaans iets minder oud dan dwergjes. Mijn (grotere) Belgische hazen zijn destijds gemiddeld 7 geworden. Mijn oudste dwerg is bijna 10 geworden. Verzorg ze goed, zorg dat ze genoeg hooi hebben, genoeg overig voer en genoeg entertainment (je wilt niet dat ze sterven van verveling). Geef ze genoeg aandacht en ze kunnen het best lang volhouden.

Hangt er vanaf hoe je met het konijn om gaat als je veel het konijn op pakt etc dan kan hij boven de 8 jaar worden maar een normaal konijn leeft tussen de 5 en de 8 jaar.

tamme konijnen die zeer goed verzorgd worden en goede genen hebben, kunnen de 12 jaar bereiken. dit is echt de maximale leeftijd; lang niet ieder konijn zal dit halen.

Mijn konijn is 15 geworden

het ligt aan heel veel dingen zoals de lengte enz. maar mijn konijn was 8 geworden en de andere 10 ik hoop dat je hier wat aan hebt :)

Het konijn wordt in het wild maximaal negen jaar oud. Tamme konijnen kunnen, als ze goed verzorgd worden, wel 12 jaar oud worden. Onder normale omstandigheden (in een hok, altijd genoeg eten) worden tamme konijnen ongeveer 5-7 jaar, meestal gaan ze dan dood omdat ze te dik worden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Konijn_%28die...

Meestal tot de 8 en 10 jaar. Maar er zijn ook uitschieters tot de 15 jaar hoor! Ligt er natuurlijk aan HOE je je konijn verzorgt. Veel aandacht en een schone omgevingen, daar kunnen konijn best oud van worden hoor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100