Hoe groot is een West Highland Terriër ongeveer gemiddeld ?

Voor een vriendin die ik niet dagelijks zie ben ik jasjes voor haar hond aan het haken (niet lachen, het is ook gewoon een geintje - en een ontwerpoefening voor iets dat ik nog nooit eerder gemaakt heb). Nu heb ik het beestje er niet bij - al weet ik hoe ze er ongeveer uitziet - dus kan ik niet passen of nameten.

Het patroon dat ik heb is voor small, medium, large en extra large. Nu heb ik voorlopig geschat dat dit type hond medium is, maar de precieze maten kan ik niet narekenen - en niet vinden op Internet.

Hoe groot is ongeveer een volwassen Westland Highland Terriër ? En dan gaat het om de gemiddelde omtrek van de borstkas en de lengte van nek tot begin van de staart ? (Komt niet op een centimeter of 5, maar 10 maakt wel een groot verschil.). Met die maten weet ik waar ik het patroon kan aanpassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

He Marleen, volgens mij heb ik zoiets naast me op de bank liggen. Ik heb hem even voor je opgemeten. Van nek tot staartaanzet 35-37 cm. Omtrek over zijn buikje 48 cm. Sukses

Ik heb even gezocht. Nederlandstalige sites kan ik niet vinden, maar wel een Engelstalige site over het maken van kleding voor hondjes. De Westie heeft maat XL (14 tot 16 inch), ook staan er standaard maten voor de lengte van de ruggengraat, het borstkastje enz. Via de link vind je als het goed is alle informatie die je nodig hebt. Overigens las ik ook ergens dan mannetjes vaak iets groter zijn dan vrouwtjes, misschien kun je daar dan nog rekening mee houden? Succes!

Bronnen:
http://4theloveofdog.co.uk/#/measure-your-...

Onderaan deze pagina staan een link naar een maattabel waar dat ras op vermeld staat. Misschien heb je er wat aan. Toegevoegd na 6 minuten: Net uitleg gevonden over de tabel: http://www.animalfactory.nl/maattabel.pdf

Bronnen:
http://www.dierenshop.nl/hurttaprowinterja...

dom dom dom .....................................................................................................

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=yc2e1fq_euw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100