Ik heb een vriend van me in de VS zitten en kan goedkoop aan een laptop komen, weet iemand waar ik moet kijken hoeveel verzending mij kost?

Ook hoe het zit met invoerrechten e.d.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geen goed idee. Ik denk dat je beter via het internet kunt zoeken naar een Nederlandse leverancier. Je betaalt invoerrechten, btw en zit met grote problemen als je aanspraak moet doen op garantie. Die is meestal niet internationaal.

Vergeet niet, dat je ook zit met je garantie, die dan niet meer geleverd wordt. Dat zou je wel eens meer kunnen kosten dat het verschil in prijs tussen Nederland en de VS. Invoerrechten kan je navragen bij de douane. Verzending bij een internationaal vervoerbedrijf.

op bron 1 kun je de kosten berekenen de invoerrechten zijn 19 % van de kosten van het apparaat alleen de eerste 22 euro zijn vrij dus als je laptop 522 euro kost betaal je over 500 euro 19% invoerrechten

Bronnen:
https://wwwapps.ups.com/ctc/request?loc=nl_NL

Als het maar 1 laptop is hoef je geen invoer rechten te betalen. Je moet dan wel aan jouw vriend vragen dat hij alle verpakkingen en zo er af haalt. Ook de gebruiksaanwijzing moet hij niet in het pakket mee zenden. Verzenden als verjaardagscadeau. Hij mag wel nieuw zijn, maar het moet geen verhandelbaar product meer zijn. Laat hem wat icoontjes op de desktop zetten, alsof hij al gebruikt is.

Bedenk dat elektronica een landcode kan hebben, en informeer of de laptop daar vrij van is of de juiste code heeft.

En even opletten dat de stroomvoorziening geschikt is voor 240 volt. Amerika heeft nog 110 volt. De meeste zijn wel geschikt maar had er een paar jaar geleden 1 die alleen geschikt was voor 220 volt.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100