toegang blokkeren.

Hallo, ik heb een vraag. Mijn oudste broer speelt bekans 24 uur online rappelz spel. Eerst dachtten we hij heeft onslag gehad van zijn werk door de crisis daardoor verveeld hij zich. Maar hij is nou al twee jaar thuis en hij zoekt geen werk en hij heeft zelfs geen verantwoordenlijkheid voor zijn toekomst. Hij wordt wakker en gaat gelijk achter computer zitten. Hij eet niets en maakt niet eens ontbijt klaar. Als wij ontbijt klaar maken met mijn mama en we roepen hem dan pas komt hij om te eten (naar beneden zelfs de computer staat boven in de zolder we zien hem allen tijdens eten!). En vandaag had ik echt genoeg. Want mijn tweede oudste broer wordt geopereerd vandaag en gisteren heeft mijn oudste broer hem belooft dat hij hem zal brengen want mijn oudste broer heeft rijbewijs. Ik werd wakker en mijn tweede oudste broer was niet thuis. Ik hoorde van de zolder toetsenbord geluid en ik ging de trap op en vroeg aan hem ‘heb je hem daar gebracht?’ hij zei ‘nee ik had me verslapen’ en ik vroeg ‘en hoe is hij daar heen gegaan dan?’ hij zei ‘ik weet niet, met de bus denk ik’. en toen hij dit zei kreeg ik tranen en ik ging naar beneden. Hij is je broertje.. hoe kan je hem alleen laten op zo ‘n moment? Hij doet dit wel vaker dus ik heb echt genoeg van. ik wil de toegang van die spel van hem blokkeren. De spel heet rappelz. Hoe kan ik het blokkeren wie kan mij helpen? ik wil dit doen omdat hij niet meer gezond kan denken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De enige manier om in dit geval ECHT de toegang te blokkeren is de hele pc verstoppen... want als je de toegang blokkeert dan maakt ie wel een nieuw account aan... je zult hem wakker moeten schudden op de een of andere manier maar daar zal hij dan voor open moeten staan... Ik vrees dat hij zelf tot dat inzicht zal moeten komen... Je zou hem eens een weekje ergens mee naartoe kunnen nemen... vaak gaat zo iemand dan zien dat andere dingen ook heel leuk zijn ...

ik weet niet hoeveel zin het heeft om dit spel te blokkeren je broer heeft als ik het zo lees een serieuze verslaving een verslaavde help je niet door iets af te pakken of in dit geval te blokkeren als je van een drank verslaavde drank afneemd gaat hij nieuwe stelen zo zal dat bij je broer ook gaan hij heeft een game verslavin hij zal er alles aan doen om weer achter de pc te belanden is het niet bij jullie thuis is het wel ergens anders b.v. vrienden (als hij die nog heeft ) of in een internet cafe hij jat ergens een laptop enz enz hij heeft hulp nodig bij deze verslaving je kan b.v. samen met jemoeder naar de huisarts gaan die kan je waarschijnlijk wel verder helpen ik hoop dat je hier wat aan hebt groetjes dave

Dit is absoluut ongezond gedrag, ook wel bekend als verslaving. Dat voorstel van je om een site te blokkeren is symptoom-bestrijding en zal niet veel helpen. Belangrijk is dat hij zelf inziet dat hij zijn leven virtueel aan het verspelen is. En dat is eigenlijk niet jouw taak maar die van jullie ouders. Sterkte en succes!!

Dit is heel simpel. Je ouders moet een ultimatum stellen. Je zoekt werk of je gaat het huis uit. Ze kunnen het nog beter doen door kostgeld te vragen of het dat hij moet betalen te verhogen. Het is goed dat je je zorgen maakt maar dit is niet jouw probleem en niet jouw taak. Je ouders moet hier iets aan doen.

Dat is wel een behoorlijk ernstig geval van gameverslaving. Haal je moeder erbij (een vader is er niet begrijp ik?) en ga een gesprek met hem aan dat het zo niet langer kan. Stel duidelijke grenzen. Biedt aan samen met hem hulp te zoeken. Je broer zal echt veel hulp en steun nodig hebben. Als hij dit al twee jaar doet, heeft hij geen idee meer hoe hij zou moeten leven zonder de hele dag te gamen. Hij zal dat opnieuw moeten uitvinden. Er zijn wel manieren om het spel te blokkeren, maar als je broer een beetje computerkennis heeft, zal hij evenzovele manieren weten om die te omzeilen. Ik denk ook dat je ernstige problemen met je broer zou krijgen, je pakt immers een zwaar verslaafde zijn verslaving af. Ik zou je er best mee willen helpen, maar ik ben bang dat 't vergeefse moeite is. Je sterkste troef is je moeder, schakel haar in. Als zij het niet kan, misschien een opa en/of oma? Kijk ook uit dat je hier zelf niet teveel onder gaat lijden.

ik ben inderdaad erg benieuwd hoe je ouders in staan. Op dit moment krijgt hij natuurlijk alle kans om de hele dag te gamen. Blijkbaar wordt er niet van hem verwacht om een bijdrage te leveren in het huishouden. (qua klusjes maar ook qua geld) Deze siatuaties zijn erg moeilijk omdat ouders vaak bang zijn om hun kind kwijt te raken. Maar eigenlijk raak je iemand juist op deze manier kwijt (geestelijk) Het zou goed zijn als je ouders gaan bedenken wat ze van hem verwachten en daar dan ook voor gaan staan. Ik kan me voorstellen dat dit voor jou ook erg moeilijk is. Misschien kan jij de ogen van je ouders openen?

Blokkeren zal niet lukken. De kans is groot dat hij dan ergens anders gaat spelen. Tevens krijg jij de wind van voren, een plek waar je op data moment ook niet moet zijn. Het is niet jouw taak als broer/zus omdit op te lossen. Dit is iets voor je ouders. Hou je hier gewoon buiten

je broer heeft echt heel hard en serieus hulp nodig .. praat erover of vraag hulp van een verslavings deskundige of andere dingen om hem op andere gedachten te brengen

Zoals u het beschrijft realiseert hij zich niet meer wat er aan de hand is: hij heeft zijn gedachten alleen maar op dat spel. Hij kan waarschijnlijk zoals u beschrijft niet meer normaal denken (op dit moment dan). het interesseert hem ook niet meer, hij denkt gewoon: ze doen maar, ik ga gewoon dat spel spelen. Hij moet dus, als u hem terug wilt, afkicken. Dat hij zich heeft verslapen verbaast mij: meestal zijn zulke verslaafde gamers vroeg VAN bed en weer laat OP bed. ik denk persoonlijk dat uw moeder niets weet van de situatie, of ze wil uw broer geen verdriet, pijn, of enigszins aandoen. de computer of router verstoppen heeft geen zin: hij zal gewoon naar iemand of een internetcafé gaan en daar rustig verder spelen. Dus het spel blokkeren heeft geen zin. het is een online-game? want anders zou het verstoppen van de computer/router, of het spel blokkeren wel helpen. Want dan staat het spel namelijk op de hardeschijf. Misschien is een oplossing als u echt koste wat kost, het spel wilt blokkeren, een antivirusprogramma met een white en black list van webpagina's. U kunt ook ouderlijktoezicht (Windows Vista en Windows 7) instellen dat uw broer er bijv. maar 2 uur achter mag en niet naar een bepaalde site mag gaan. Het blokkeren van de website is eigenlijk zinloos: uw broer zal dan zoeken naar een andere site waar het spel wel toegankelijk is. Mijn advies is: waarschuw uw moeder, praat erover, zeg dat u er last van hebt, bespreek met haar of een dokter of afkicken mogelijk is en of zij dat ook wil, en ga dan pas handelen. Ik wens u ongelofelijk veel succes, ik kan mij voorstellen hoe u zich voelt, ik hoop dat het lukt, en ik wens u verder nog een prettige dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100