Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe kan je je .HEIC afbeeldingen naar een .png of een .jpg veranderen?

ik heb een nieuwe gsm maar die foto's staan in een heic bestand en mijn computer kan dat niet lezen. weet iemand hoe ik dit kan veranderen zodat ik deze op een of andere (makkelijke) manier toch leesbaar kan maken voor mijn computer.

2.9K
ronron1212
3 jaar geleden
https://www.24bricklane.nl/heif-hevc-heic-bestanden-en-hoe-converteren/
https://reincubate.com/nl/support/how-to/view-heif-heic-hevc-files-windows/

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ga naar de microsoft store en zoek voor 'HEIF' en als je het gevonden hebt installeer dat dan, hiermee heb je dan ondersteuning voor de .HEIC afbeeldingen in Windows(hoe mooi!)
(Lees meer...)
3 jaar geleden
Dat kan je on line doen. Zie hiervoor de link:
Hoe converteert u een HEIF naar JPG
1.Stap 1. Upload heif-bestand(en) ...
2.Kies 'naar jpg' Kies jpg of iedere andere bestandsindeling die u nodig heeft als resultaat (meer dan 200 indelingen worden ondersteund)
3.Download uw jpg. Laat het bestand converteren en u kunt direct daarna uw jpg-bestand downloaden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Griffin
3 jaar geleden
Waarom converteren als Windows gewoon de ondersteuning ervoor biedt? Conversie betekent verlies, en het bestand wordt bovendien ook nog eens groter...
BarendV
3 jaar geleden
@Griffin. Het geweldige .heic formaat blijkt bij praktisch dagelijks gebruik toch te exotisch te zijn voorlopig en zijn andere formaten zoals .jpg noodzakelijk om ze bijvoorbeeld te uploaden om een fotoboek online te ontwerpen bij de Hema of te delen met anderen via email of je profielfoto van Linkedin updaten. Op je Mac is het overigens ook mogelijk om naar andere formaten te exporteren. Overzetten van Mac naar Windows gaat de conversie standaard automatisch naar bijvoorbeeld .jpg formaat. https://support.apple.com/nl-nl/HT207022

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding