Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg ik een floppy disk spel werkend?

Hoi! Ik heb gister met mn vader de zolder opgeruimd en toen heb ik floppy disk spelletjes gevonden, wou deze meteen uittestten en heb een oude laptop met Windows 98 opgestart. Er zijn 2 spelletjes die niet werken. Galaxian en Wolf 3D, ik ben zelf 16 en dit is de eerste keer dat ik een floppy zie dus weet niet hoe ze werken. Als ik hem in de floppy drive doe en hem probeer op te starten zegt hij dat hij hem niet kan vinden, dit is raar want hij heeft Galaxian wel al eerder ene keer gevonden. Iemand die mij hier misschien mee kan helpen? Het lijkt me leuk om deze oude spellen te kunnen spelen.

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
1.6K
SingingCoyote13
3 jaar geleden
soms dan treedt er een defect op op die schijven, en niet altijd elke keer maar wel vaker nadat het ontstaat. je kreeg dan bijvoorbeeld een menu optie (eerder een regel tekst) met zoiets als ¨read error (of bad sector) found on drive A: (r)etry,(a)bort,(i)gnore ?¨ als je i voor ignore koos of r van retry had je soms geluk en lukte het ineens wel. maar ik geef weinig hoop voor zulke oude diskettes. je kan ze gewoon emuleren op een windows of linux pc met dosbox overigens, wel moet je ze dan downloaden - kan bij de software sectie van https://archive.org

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat zal niet meer lukken.
Het dragermateriaal van de diskette is vergankelijk. Het bestaat uit flexibel plastic met een magnetisch laagje. Het plastic is gevoelig voor warmte, vocht en stof. De gemiddelde levensduur van een diskette op een veilige plek is circa vijf tot tien jaar.
Maar niet getreurd, je kunt de spellen hier downloaden:
http://www.oldversion.com/games/wolfenstein-3d-1-0
https://www.dosgamers.com/nl/dos/dos-games/wolfenstein-3d
https://www.oldergeeks.com/downloads/file.php?id=2077
https://ishyellow.weebly.com/free-windows-98-games.html
(Lees meer...)
Toegevoegd op 03 januari 2021 15:00: tekst
SimonV
3 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Oke dankuwel. Eerder deed Galaxian het nog wel, nu alleen niet. Wel doen andere spelletjes het nog wel zoals indiana jones, monopoly en bb2 (alleen heeft deze een error) heeft u enig idee waarom Galaxian het eerder wel deed en nu niet meer?
SimonV
3 jaar geleden
Je hebt eerder geluk dat indiana jones, monopoly etc. het nog wel doen. Diskettes hebben dus niet het eeuwige leven... Diskettes zijn zeer kwetsbaar. Een magnetisch voorwerp vlakbij, vingerafdruk, stof etc. kan ze al onbruikbaar maken.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding