hoe kan het dat mijn internet op "openbaar" staat en hoe krijg ik dat op "privaat"?

Ik heb thuis een eigen modem, en maak geen gebruik van openbaar internet. Toch staat mijn internet op "openbaar", weliswaar met vermelding van mijn modem B Box.
Hoe kan dat?
Er staat ook wel de vermelding "beveiligd"... dus wellicht kan dat niet zoveel kwaad dat het op openbaar staat Maar ik wil het toch liever terug op "privé". Hoe kan ik dat doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken neem je deze beslissing de eerste keer dat je verbinding maakt met een netwerk. Windows vraagt of je wilt dat je pc vindbaar is op dat netwerk. Als je ‘Ja’ selecteert, stelt Windows het netwerk in als Privé. Wellicht heb je (veiligheidshalve?) toen ‘Nee’ gekozen. Windows gedraagt zich veel conservatiever op openbare netwerken dan op een thuisnetwerk, waardoor je beveiliging wordt verbeterd. Je verbinding is nu dus goed beveiligd. Op privé-netwerken maakt Windows netwerkdetectiefuncties mogelijk. Andere apparaten kunnen je Windows-computer in het netwerk zien, zodat je eenvoudig bestanden kunt delen en andere netwerkfuncties kunt gebruiken. Windows zal ook de Thuisgroep-functie gebruiken om bestanden en media tussen pc's te delen. Als je naar privé wilt overschakelen: 1. Klik op de Windows Start-knop, links onder op je scherm 2. Klik op Instellingen ( = Tandwieltje ) 3. Klik op Netwerk en Internet 4. Klik in het rechter menu op Verbindingseigenschappen wijzigen 5. Klik in het onderdeel Netwerkprofiel aan : Privé

Bronnen:
https://nl.phhsnews.com/what-s-difference-...
https://www.windows10help.nl/openbaarnetwe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100