Hoe kan ik met de fotobestanden uit 1 map alle dezelfde datum met volgnummer geven?

Als ik de fotobestanden van mijn digitale camera op de laptop zet is de naam van het bestand altijd JPG met een cijfer. Ik pas de naam handmatig aan naar de datum en volgnummer van de dag waarop de foto gemaakt is.

Hoe kan ik eenvoudig en vooral snel de bestanden uit 1 map allen dezelfde datum met het daarbij behorende volgnummer geven, bijvoorbeeld 07.06.2010 (1), 07.06.2010 (2) enz.....dat moet toch makkelijker kunnen als dit 1 voor 1 aanpassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een optie is om de files van een dag allemaal te selecteren, rechts klikken 'rename' en dan de datum in te vullen. Ze krijgen dan allemaal een serienummer in haakjes; zie: http://www.mediacollege.com/computer/file/batch-rename/windows-xp.html Toegevoegd na 31 seconden: Als je geavanceerdere aanpassingen wilt maken is dit natuurlijk een optie: http://download.cnet.com/Batch-Rename-EXE/3000-2248_4-10252127.html

Ik had hetzelfde probleem, na vakanties had ik vaak zo'n 1000 foto's, die ik allemaal wilde renamen naar mijn vaste vakantie-codes (jaar, landcode + volgnummer foto). Ik heb hiervoor het freeware programmatje Bulk Rename Utility gedownload, deze heeft echt heel veel mogelijkheden. Je kunt het onder andere hier downloaden. http://www.nederlandstaligesoftware.nl/softwareprogrammas/Bulk-Rename-Utility.html Het werkt echt heel makkelijk.

Ik heb deze vraag ook al een keer gesteld (zie onderstaande link). Ik zou zeggen dat het niet simpeler kan. Was er heel tevreden over.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/keer-namen-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100