Waarom lukt het niet om ebooks te lenen via de online bibliotheek?

Ik heb Adobe digitals editions op mijn pc staan wat nodig is om ebooks te lenen. Ik krijg de boeken wel op mijn boekenplank maar als ik ze wil downloaden opent steeds Adobe Reader en kom ik niet verder. Wat te doen? Ik wil ebooks downloaden naar mijn e-reader.

Weet jij het antwoord?

/2500

De online Bibliotheek heeft een collectie van zo'n 20.000 e-books. Het grootste gedeelte daarvan is óók geschikt voor de e-reader. Bij elke boekbeschrijving zie je of je het e-book kan lezen op een e-reader. Of je filtert hierop in de catalogus. Om onze e-books op je e-reader te zetten, heb je de software van Adobe Digital Editions nodig. Daarom is het handig als je beschikt over enige computervaardigheden. Link voor de download Kijk ook eens in de tweede link

Toegevoegd op 02 november 2018 18:04: bron, tekst
Bronnen:
https://www.adobe.com/nl/solutions/ebook/d...
https://www.onlinebibliotheek.nl/klantense...

Of je maakt de verkeerde downloadkeuze -Maak de keuze voor e-reader NIET voor PC of app(smartphone/tablet) Of je reader wordt niet herkend/wordt niet geaccepteerd(Kindle)/is niet aangesloten -Sluit een juiste reader aan Of Adobe heeft de PC nog niet geauthoriseerd -Autoriseer eerst Of je weet niet hoe je het bestand overzet -Rechtermuisklik op het bestand, overzetten naar apparaat>e-reader --- Probeer nogmaals hetzelfde boek te lenen en kijk of de e-reader-download-optie er nog staat. Als die er staat is dat het probleem. Je kan dan alsnog die keuze maken.

Toegevoegd op 02 november 2018 17:54: tekst

Waarschijnlijk staat je windows zo ingesteld dat bestanden van dat type altijd geopend worden door Adobe Reader. Wat je moet doen is aangeven dat je die bestanden voortaan wilt openen met Adobe digital editions. Klik er rechts op en kies "Openen met", en dan digital editions kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100