Wat moet ik doen als een engelse man mij belt en zegt dat mijn computer in gevaar is?

Ik werd gebeld door een engels sprekende man met een indiaas accent. Hij zei dat andere gebruikers op mijn ip adres bezog waren en dat hij daar een melding van kreeg. Ik moest zijn instructies volgen anders zou mijn computer geblockt worden.. ik heb wel een virus op mijn computer (als ik computer opstart krijg ik een melding van 206 fouten die zijn gebinden bijv). Moet ik die man serieus nemen en actie ondernemen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Gelijk ophangen! Het is een welbekende scam. Oplichtingspraktijken. Voor de volgende keer: zo een bedrijf belt nooit een klant met een probleem. Dat kan hij namelijk niet weten toch? Plus dat als je wel een probleem zou hebben jij zelf iemand hoort te bellen. Zie link.

Bronnen:
https://www.politie.nl/themas/microsoft-te...

@INeedAnswers de Indiase man die Engels sprak, wil jou via je pc oplichten. Zeg Niets, luister niet eens naar alles wat hij zegt, maar vooral Doe Niets! alleen maar ophangen. "Spreekt de beller Engels met een sterk Indiaas of Pakistaans accent? Dan is de kans groot dat het gaat om een Microsoftbeller. Die gebruiken de smoes dat er iets mis is met uw computer. Simpel advies: ophangen!" (bron)

Bronnen:
https://www.fraudehelpdesk.nl/alerts/wat-t...

voor het zelfde geldt is hij zelf die hacker en heeft hij die virus in je computer gekregen. ik neem nooit onbekende telefoons op want je ziet zelf ook heel vaak in het nieuws dat als je bij zulke mensen de telefoon opneemt dat het in de rekening komt. als je computer iets heeft pleeg je mensen van jou software raadt bv. microsoft ofz en niet een onbekende man.

Ook vooral niet terugbellen... Als je terugbelt kunnen er torenhoge rekeningen van je abonnementaanbieder komen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100