Hoe mijn computer met blue screen repareren?

Als ik mijn computer opstart krijg ik gelijk nadat hij is opgestart het blue screen. De foutcode is 0x0000004E (0x0000009, 0x0010FAAE, 0x00000002, 0x0010FAAD)
Ik heb hem geprobeerd in veilige modus op te starten maar ook daar krijg ik het blue screen. Vervolgens systeemherstel geprobeert maar ook daar bluescreen.
Wat te doen?!

Toegevoegd na 16 minuten:
systeemherstel = opstartherstel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

even zitten te zoeken voor je misschien helpt dit: Citaat van: Manhunter op 16 september 2006, 13:01:29 [...]- systeemrepair via windows cd => bij dit laatste nadat ik op "R" voor repair druk, vraagt hij bij welke installatie ik me wil melden! Wat moet ik hier precies doen ? (kan maar 1 letter drukken, dus wss de drive waarop windows geinstalleerd is zeker ?!) Maar heb het hele alfabet geprobeerd en ik geraak niet verder... :s [...] Kijk eens goed: Je moet niet een LETTER maar een CIJFER invullen (meestal is dat de 1) en dan op Enter drukken. Er wordt dan om het wachtwoord van Administrator gevraagd. Vul dan in en druk op Enter. Is het wachtwoord leeg, druk dan direkt op Enter. Doe dan de volgende stappen: CD Repair dir 1. Als je hier direct al het bestand System ziet staat, dan: copy system c:\windows\system32\config\system 2. Staat er nog een of meerdere mappen onder, dan daarheen gaan met het CD commando en daar weer met DIR kijken of je daar het bestand System tegenkomt. Zodra gevonden, het copy commando uit 1. gebruiken. 3. Type in en druk op Return: exit Hopelijk start de pc dan weer op. Je moet wellicht wel weer drivers installeren, maar dat is niet de grootste ramp Tijs.

Dit is een van de lastigste problemen om op te lossen bij een PC. Een blue screen kan zowel door een corrupte Windows als door kapotte hardware worden veroorzaakt. Installeer Windows opnieuw en bid dat je geen hardware probleem hebt, anders gaat dat ook weer mis. Als je absoluut bestanden wilt redden, kun je eerst proberen met BartPe op te starten en kijken wat er nog te redden valt.

Bronnen:
http://www.nu2.nu/pebuilder/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100