Hoe kan het dat mijn beeldscherm te ingezoomd staat?

Mijn moeder heeft op haar laptop (OS: windows 10, voorheen 7) al een tijdje last van een te ingezoomd beeldscherm. Alles is vergroot. De oorzaak is niet bekend, het is zomaar/per ongeluk gekomen. Ook via de beeldscherminstellingen is dit probleem niet op te lossen, je kan alleen maar vergroten i.p.v. verkleinen. Ik ben vooral benieuwd hoe ik weer terug kan gaan naar de oude beeldscherm resolutie. Zie foto voor verduidelijking van het probleem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer eens de contorol (ctrl) toets ingedrukt houden en scrollen met je muis of rechterklik op een lege plek op het beeldscherm te drukken en dan beeld -> normale pictogrammen

Probeer de schermresolutie aan te passen. Rechtermuisknop op het bureaublad en eigenschappen of beeldscherminstellingen En dan is er een knopje schermresolutie. Hoe hoger de resolutie hoe meer pixels per inch en hoe meer ruimte je hebt op het beeldscherm. Dus feitelijk wordt het dan 'uitgezoomd' Het kan zijn dat er iets gebeurde waardoor de gpu verward raakte en een lagere resolutie aannam om problemen te voorkomen. Toegevoegd na 1 minuut: Toevoeging : De pictogrammen kan je ook kleiner maken door op het bureaublad rechtermuisknop te klikken en dan bij pictogrammen klein te selecteren Als ik zo naar de foto kijk lijken ze op de grootste stand te staan Toegevoegd na 3 minuten: Fotos toegevoegd voor verheldering

Rechtermuisknop op het bureaublad -> Beeldscherminstellingen Dan verschijnt er een venster, scroll naar onderen en klik op Geavanceerde beeldscherminstellingen Open dan het keuzemenu onder Resolutie en stel deze in op de bovenste waarde. Klik tenslotte op Toepassen. Mocht dit niet werken, dan is er een probleem met het stuurprogramma van de grafische chip. Afhankelijk van het merk en model van het moederbord, moet je dan de juiste drivers downloaden en installeren. Vaak is er bij de pc een CD geleverd met de benodigde bestanden.

Mocht het nog niet opgelost zijn: rechtermuisknop op bureaublad -> beeld -> normale pictogrammen. Het kan zijn dat deze nu op grote pictogrammen staat. Anders is mogelijk de beeldschermresolutie gewijzigd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100