Welke macbook pro is het best voor grafische vormgever studie?

Ik ga volgend jaar als ik slaag waarschijnlijk de opleiding Grafische Vormgever doen, en je hebt een macbook pro nodig en ik zat alvast te kijken en ik zag er twee die ik misschien dan wel zou willen aanschaffen.
De eerste Macbook pro 13 inch :
Hz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost tot 3,1 GHz
4 GB 1600-MHz geheugen
5400-rpm harde schijf van 500 GB1
Intel HD Graphics 4000
Ingebouwde batterij (7 uur)2

En de tweede : Macbook pro Met Retina 13 inch.
2,6-GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost tot 3,1 GHz
8 GB 1600-MHz geheugen
128 GB PCIe-flashopslag1
Intel Iris Graphics
Ingebouwde batterij (9 uur)2

De eerste ga ik dan wel 8 gb doen, maar ik zie dat de eerste 500 gb heeft en de tweede 128 gb? Tenminste neem ik aan. Ik weet dat HD graphics 4000 niet echt heel goed is maar ik wil graag weten welke het beste is voor de opleiding. Ik wil geen macbook pro van 1500 euro moeten aanschaffen want dat word me echt te duur. Maar als t echt niet anders kan moet het wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het ligt heel erg aan welke richting je op wilt! als je webdesign wilt gaan doen heb je aan de goedkopere versie genoeg maar bij bijvoorbeeld video-editing heb je toch echt wat meer kracht nodig. ik gebruik de 15 inch met retina en merk wel dat dat fijner is. maar 13 inch is ook goed te doen. wel zou ik voor retina gaan. het is een grafische opleiding en dan wil je geen pixels zien bij je ontwerpen ;P succes met je keuze

koop de duurste altijd beter, het enige wat echt een nadeel blijft met deze is 13 inch is niet erg groot voor grafisch werk.

Ik zou voor grafische vormgeving zeker kijken of er niet iets met een groter scherm dan 13" te vinden is.

De tweede is een stuk beter. De grafische kaart is veel beter en dat wil je graag als je gaat renderen. En een ssd is (naar mijn mening) een must bij programma's als photoshop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100