Hoe komt het dat ik af en toe een blauw scherm krijg?

Dit blauwe scherm verschijnt af en toe bij het afspelen van filmpjes op internet. De computer moet daarna opnieuw opstarten. Iemand een idee wat dit is en hoe ik er vanaf kom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Blue Screen of Death (blauw scherm des doods) is een melding van het besturingssysteem Microsoft Windows dat er iets mis is gegaan wat niet automatisch te herstellen is. Het betekent meestal dat de computer opnieuw opgestart moet worden. De tekst op het scherm bestaat uit witte letters op een blauwe achtergrond. De term wordt meestal afgekort tot BSOD (of BSoD), of wordt blue screen genoemd. Vanaf Windows 3.x wordt deze melding in deze vorm gebruikt. Hoewel dit natuurlijk moeilijk te controleren is in een gesloten systeem, kan men toch aannemen dat deze fouten in de programmatuur niet meer aanleiding geven tot een dergelijke crash. Vandaag neemt men aan dat dergelijke fouten vooral veroorzaakt worden door soortgelijke fouten in de kernel of in stuurprogramma's voor hardware.

Bronnen:
http://www.pcwereld.be/blog/eclipx/een-blu...

Nee. Dat is onmogelijk te zeggen met deze info. Het kan zowel iets softwarematigs zijn als iets met je PC zelf. Probeer het nummer dat je ziet in het blauwe scherm te Googelen, ook al zal dat niet meevallen.

Heb je wel een grafische kaart die dit werk aan kan. Want het klinkt alsof je een standaard model hebt

Je krijgt dit meestal als de processors te warm worden en de koeling onvoldoende is. Probeer de ventilators eens te stofzuigen. Dit kan al heel wat leed besparen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100