Waar dient dit kastje voor?

Ik zou graag willen achterhalen waar de grote witte kast op de 1e foto voor dient? Er komt een telefoonkabel uit die naar het kleine kastje op de 2e foto (zie deze link:
http://i59.tinypic.com/kbsojc.jpg) gaat. De andere kabel uit het kleine kastje is een internetkabel. Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die grote kast is het ISRA-punt (van het bedrijf waar je werkt bijv.). Het lijkt erop alsof daar nog ISDN wordt gebruikt. Het kleine kastje is een splitter die telefoonsignaal en ADSL van elkaar scheidt. Daar wordt één telefoonlijn, direct van buiten op aangesloten. Aan de andere kant sluit je een internet/ADSL-modem aan (op de aansluiting "Modem") en op de andere (die met het telefoontje erbij) een telefoontoestel. De lijn die de spitter ingaat (op de aansluiting "lijn" dus) zal waarschijnlijk via de grote kast lopen, maar wordt, als het goed is niet geschakeld. Die lijn kan samen met de andere lijnen in een dikke kabel zitten en dus voor het gemak en de veiligheid pas in de grote kast afgekoppeld worden.

Die grote kast is het (kabel)modem. Die telefoonkabel gaat van dit modem naar het kleine kastje (plug met "MODEM", maar dan ondersteboven). Dat kleine kastje noemen we splitter. Die splitst het signaal van de modem in telefoongegevens (telefoontje) en internetgegevens (LAN = Local Area Network). Het modem zorgt voor het versterken van de signalen, voor het combineren van in- en uit-gaande data, en voor de communicatie met je provider. Die wisselen onder andere gegevens uit over de signaalsterkte, IP adressen etc. (daar kom je nooit iets van te zien, maar het gebeurt wel). Uit het modem komt waarschijnlijk ook nog een televisiekabel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100