Kan je laptop crashen nadat oordopjes in de verkeerde ingang zijn geplugt?

Mijn vader heeft net per ongeluk mijn oordopjes in de microfoon ingang geplugd. De laptop viel meteen uit en gaat nu ook niet meer aan. Ik heb wel ooit gehoord dat als dit gebeurd je laptop kan crashen, maar op internet kan ik er niks over vinden. Mijn laptop is een Asus K25j.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb exact dezelfde laptop en ook wel eens verkeerde plugje gebruikt. Dit kan het probleem niet veroorzaken. Een asus trucje om de laptop eens helemaal schoon te laten opstarten is de volgende: Haal de netvoeding en de accu los, wacht een paar minuten. Start de laptop op. (dit gaat natuurlijk nooit zonder stroom, en dat is nu net de truc) Plaats de accu of de netvoeding weer terug, en start opnieuw op. Doordat je het interne accuutje van het moederbord hebt leeggetrokken gaat de laptop opstarten zonder achtergebleven foutjes in het "korte termijn geheugen" Het heeft bij mij het niet goed opstarten verholpen. Succes.

het lijkt me sterk dat dat de oorzaak is normaal gesproken worden je oordopjes dan hooguit een "slechte microfoon maar wat is er precies loos gaat de laptop helemaal niet aan ? of blijft hij hangen ? zie je wel iets in beeld verschijnen ?

dat is 99% onmogelijk kan wel als je een heel oude model laptop hebt meestal hoor je je oordopjes daar in te kunnen dun want dat is je mic

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100