Kan ik windows op een SSD zetten en programma's op me harde schijf van me laptop?

Ik vindt dat een SSD weinig GB heeft ik heb namelijk samsung 256 gb PRO er is ook een 500 GB maar die is geen PRO maar ik vindt een PRO beter nu vraag ik me af kan ik windows op de SSD zetten en programma's zoals Photoshop en VMware Workstation op een normale hardeschijf?

En werkt het dan ook dat windows en andere programma's elkaar kunnen vinden bijvoorbeeld dat iTunes nog steeds kan zien of ik Quiktime geïnstalleerd hebt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Windows zelf neemt afhankelijk van het gebruik slechts 5 à 30 GB in beslag. Er rekening mee houdend dat je op een ssd best ruim de helft aan ruimte vrijlaat heb je dan nog minstens een kleine 100 GB over voor andere software. Dus ik begrijp de noodzaak niet zo goed om die op een andere harde schijf te gaan zetten. Zeker aangezien de prestaties van deze software hieronder zal lijden! De ssd-schijf presteert namelijk beter. In principe is het natuurlijk altijd mogelijk om de software op een andere fysieke schijf te zetten maar dan raad ik aan dat handmatig te doen. Daarmee bedoel ik NIET om de program files te gaan kopiëren maar wél om tijdens de installatie het pad handmatig aan te passen ipv een en ander in het register te regelen. Met dat laatste zou je namelijk veel verkeerd kunnen doen als de software hier al braaf naar luistert. Maar ik blijf erbij, die andere harde schijf hou je beter voor bestanden en software laat je best op de ssd staan naast windows. Waar je wel goed aan doet is de mappen met tijdelijke bestanden op de harde schijf te zetten. Die tijdelijke bestanden zouden de levensduur van de ssd namelijk nodeloos verkorten wegens het beperkte aantal schrijfcycli. Ook andere bestanden die onnodig veel schrijven op de ssd veroorzaken kan je best vermijden. Schakel daarom de pagefile uit (of verplaats deze naar de harddisk) en ook de sluimerstand best uitschakelen.

Dat kan heel goed. Zo is het eigenlijk ook bedoeld. Windows zelf en de programma's van een aparte schijf. Werkt sneller. Programma's horen elkaar nog steeds te kunnen vinden, ook op een andere schijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100