Hoe komt het dat de taal van mijn toetsenbord soms ineens wisselt van 'Verenigde Staten (internationaal)' naar 'Nederlands'?

Heb ik dan zonder het te weten een toetscombinatie gebruikt die dat veroorzaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk inderdaad de rechter control en shift. Toets ze maar eens in tegelijk en als je dan een : wil zetten komt er een ± te staan.

Ik heb hier ook wel eens last van, wat de combinatie is weet ik niet. Je kunt wel bij de taalinstellingen, het Nederlandse toetsenbord verwijderen, dan heb je er ook geen last meer van.

ALT+SHIFT lost alles weer op

Dat is inderdaad heel goed mogelijk, volgens mij is het de linker Ctrl toets gecombineerd met de rechter Shift. Maar ik lees ook Alt en Shift als combinatie.

Bronnen:
http://www.conversationexchange.com/resour...

Er is een sneltoets voor. 'T zou alt-shift kunnen zijn. Iets dergelijks - iets wat je makkelijk per ongeluk aanraakt. Ik zou alle toetsenbordtalen verwijderen behalve NL - dan gebeurt 't niet meer. Of de sneltoets veranderen in iets wat je niet makkelijk per ongeluk aan zult klikken.

Even geprobeerd en het is inderdaad Alt-Shift.. Tja, als je dan toch achter een toetsenbord zit :)

Onderin het beeldscherm zijn op de taakbalk twee letters te zien, bijvoorbeeld NL voor Nederland of EN voor Engels (Verenigde Staten). Door hierop te klikken, kun je van toetsenbordinstelling veranderen. Het kan zijn dat je die per ongeluk hebt aangeklikt. Het kan ook gebeuren dat er automatisch tussen twee talen wordt gewisseld omdat je teveel Engelse woorden of buitenlandse tekens in je tekst gebruikt. Vooral Word is hier nogal gevoelig voor. Dit kun je op twee manieren ongedaan maken: - Door in de taakbalk de instelling van je voorkeur aan te vinken (in dit geval dus NL). - Door op de linker Alt-toets te drukken en tegelijk op de linker Shift-toets, dus Alt (links)+Shift.

Bronnen:
http://www.microsoft.com/netherlands/onder...

Voor je taalinstellingen is het links alt + shift, en voor je toetsenbord instellingen is het rechts alt + shift.

Voornamelijk doordat de sneltoets combinatie om dit te wisselen nogal gemakkelijk per ongeluk ingetoetst wordt. Je kan dit voorkomen door in je instellingen het Nederlands toetsenbord uit je lijst van ingestelde talen te halen (maar 1 mogelijkheid/taal instellen raad ik niet aan omdat de meeste mensen toch zowel Nederlands als Engels in hun teksten gebruiken en je zo beide spelling controles kan gebruiken). Je kan ook de sneltoetscombinatie veranderen of uit zetten. (sinds ik deze maatregelen nam heb ik er niet 1 keer meer last van gehad en kan ik alleen mijn eigen type kwaliteiten de schuld geven)

de beste oplossing hiervoor is om een mac te kopen heb je nooit meer last van dergelijke windows problemen

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100