hoe kan je je ipadres omzetten naar een webadres?

Ik gebruik wamp een programma waarmee je een eigen webhost hebt.
om op mijn site te komen moet je een ip-adres intypen.
hoe zorg ik er voor dat ik (het liefst gratis) mijn ip-adres om kan zetten naar een normaal web-adres?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier voor zijn meerdere mogelijkheden. 1) Registreer voor paar euro bij een ISP een domeinnaam naar keuze en koppel de A records aan het thuis ip adres. 2) Registreer je gratis (bijvoorbeeld) op noip.com, hier kan je gratis een subdomeinnaam-naar-keuze.no-ip.biz registeren. Realiseer je wel dat je in de router van je internet provider minimaal poort 80 door moet sturen naar de computer waar Wamp op draait. Doe je dit niet, dan is website niet voor de buitenwereld zichtbaar ;-) Toegevoegd na 12 uur: Zie onderstaande afbeelding voor een voorbeeld hoe je port forwarding instelt. (In dit geval een Cisco router van UPC)

Dat kan je provider voor je doen, maar het kost wel altijd geld. De naam die jij wil moet nog wel vrij zijn. Kpn heeft bijv zo'n service: eigen domeinnaam en site.

Hiervoor dien je beroep te doen op een 'Webhosting provider'. Deze service is altijd betalend. Dan moet je bijvoorbeeld je eigen .nl of .be registreren tegen een kost en daaraan kan je diverse diensten koppelen (zoals bv. e-mailadressen die eindigen op @mijnnaam.be, ...).

Wat je zoekt is een DNS provider waar je een gratis (sub)domein mag maken dat naar jouw IP adres wijst. http://freedns.afraid.org/ is er zo een. Of http://www.dot.tk. Echter, voor maar een paar euro per jaar, kun je al een eigen domein registreren. Bij https://www.transip.nl nu zelfs voor 1 euro voor het eerste jaar. Dus verwar hosting niet met domein registratie. Als je de hosting thuis doet hoef je alleen nog maar een DNS ergens te regelen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100