hoe zet je in word alle regels op de zelfde afstand (kijk hiervoor even bij extra uitleg)

in word heb je een probleem als woorden langer zijn dan andere worden, je krijgt dan dit (niet alle worden komen precies onder elkaar, ze hebben een kleine afwijking):

ehbo diploma: ja
kinderehbo diploma: ja

hoe los je dit op

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met de vaste tab afstanden. Als je in word in de bovenbalk klikt, verschijnt er een zwart 'haakje'. Dat is een vaste tab afstand. Deze kan je heen en weer schuiven. Als je nu een tab zet, sprint de cursor naar die afstand. Ik zal even een screenshot maken

Een alternatief op Tabs is het gebruik van een tabel. Dit is vooral handig als je meerdere regels op hetzelfde punt wilt laten beginnen. "Tabel >invoegen > tabel" wanneer je dan de tabel selecteert en met je rechter muisknop klikt kies "borders and shading" dan krijg je de optie om de lijnen in de je tabel onzichtbaar te maken. (linksbovenaan het vierkantje aanklikken met 'none'). Je ziet dan in office wel de lijnen maar niet wanneer je deze uitprint.

Het kan zijn dat je de optie 'Uitvullen' nog aan hebt staan. In dat geval rekt de tekstverwerker de woorden en spatiëring zodanig, dat elke regel opgevuld is. Een regel waar minder woorden in staan, zal dan een grotere afstand tussen elk afzonderlijk woord hebben dan een regel met meer woorden. In Microsoft Word vind je op de werkbalk 'Opmaak' de functieknop 'Uitvullen'.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100