Welke Nederlandstalige blog raad je aan om met bloggen te beginnen?

Ik denk erover om te beginnen met een blog. Welke Nederlandstalige blog raden jullie mij aan om hiermee te starten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet wat je precieze eisen zijn; wil je graag een gratis account dan kan ik je niets anders dan http://nl.wordpress.com/ aanraden. Wil je graag veel mogelijkheden en gemakkelijk instellen dan raad ik aan om een abonnement te nemen bij http;//hosting2go.nl , daar heb je voor 3 tientjes per jaar een .nl met genoeg opslag en data verkeer om een zakelijke site op te kunnen draaien, voor een eenmalig bedrag van een paar euro kan je ook met gemak alle populaire website / blog / forum / webshop systemen etc. gemakkelijk met een klik installeren. Snel en simpel een persoonlijk blog opzetten doe je met Wordpress, moet het wat uitgebreider dan is Drupal de beste keuze, beide zijn ook gewoon gratis te downloaden en met de handleiding erbij gemakkelijk te uploaden en installeren in je hosting account, je provider moet wel ondersteuning bieden voor: FTP, PHP5 en MYSQL

Als je 't lekker simpel wilt houden zou ik voor hyves kiezen. Dan kan je je blog ook nog uitlichten (zodat héél NL 't kan lezen). Succes met bloggen!

www.web-log.nl is ook heel leuk om mee te beginnen. Of Punt.nl. Qua inrichting om je blog zo mooi mogelijk te maken is er al heel veel om te gebruiken.

Ik heb zelf geblogd via Blogger, een website die al sinds ‘99 bestaat en me altijd prima is bevallen. Inmiddels is het overgenomen door Google, dus het zal waarschijnlijk nog héél lang blijven bestaan ook. Het is gratis én de site is inmiddels vertaald naar het Nederlands. Toevoegen van een bericht gaat in Blogger met een druk op de knop, veel simpeler kan niet. Je kunt makkelijk beeldmateriaal invoegen en er wordt een mooi archief aangemaakt van al je posts. Ook kunnen mensen heel makkelijk reageren op je blogs en als ze het interessant vinden wat je schrijft, kunnen ze zich op je blog abonneren. Ze krijgen dan een mail als je weer iets nieuws hebt gepost. Wat betreft de lay-out: je kunt zelf kleuren en lay-out helemaal zo ver instellen als je zelf wilt, of als je niet zo technisch bent gewoon één van de vele voorbeeldblogs kiezen (en eventueel dan zelf hier en daar aanpassen). Voor mij toen ideaal, en ik kan het elke beginner zeker aanraden. URL is http://www.blogger.com/ Zie voor alle functies http://www.blogger.com/features Veel plezier alvast met je eerste blog!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100