Is op de computer na te gaan hoe vaak en hoe lang per dag onze dochter Facebook bezoekt? (Wij hebben zelf geen FB).

Wij willen afspraken maken over de tijd die ze op FB mag omdat haar huiswerk er onder lijdt

Weet jij het antwoord?

/2500

Of controle wenselijk is, is natuurlijk een discussie onderwerp, maar dat laat ik geheel aan jezelf over. Met het programma Network Magic kan je niet alleen je gehele netwerk in de gaten houden , maar ook rapporten laten opstellen over het computergebruik én de websites die worden bezocht. Deze worden dan per email naar je verzonden. Denk goed na of je dit wilt gebruiken. Het vertrouwen van je dochter zal er aardig door beschadigd raken als je dit zonder haar medeweten gebruikt. Toegevoegd na 3 uur: Een andere oplossing is de site maar een bepaalde tijd per dag bereikbaar te maken. Dit kan zowel in de genoemde software als in de meeste wat geavanceerdere routers.

Ik weet niet welke router je hebt, maar in sommige routers kun je internet instellen tussen bepaalde tijden of kun je sites blokeren. Zo kan ze bv tussen 5 en 7 een internet omdat ze dan haar huiswerk moet maken.

Talloze mogelijkheden: 1. Installeer een softwarepakket voor ouderlijk toezicht. Die heb je in alle maten en vormen en er bestaan ook tools die dagelijks een rapport naar de ouders kunnen e-mailen met alles wat de kinderen hebben uitgestoken. 2. Beperkt via de router het internetverkeer tussen bepaalde uren. 3. Blokkeer facebook via het hosts-bestand (want wat heb je nou eigenlijk op facebook te zoeken? Maak eens échte vrienden!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100