Mag je een apparaat wat het volgende vraagt : 12VDC 1A op een 12VDC 2A aansluiten zonder dat deze kapot gaat?

Het betreft een accesspoint van cisco daar was geen adapter bijgeleverd. Deze is wel onderweg maar nu is het geen internet in huis... Heb enkel een adapter die wel past met een 2 Ampere output.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een moeilijke ingewikkelde antwoorden allemaal. Ja hoor, je kan je apparaat zonder risico op je 2A adapter aansluiten. Komt geen rook of andere enge dingen van. Vergelijk het maar met het aansluiten van een klein schemerlampje op het lichtnet thuis waar verder niets op aangesloten is. Het lichtnet geeft thuis 16A. Je lampje vraagt daarvan maar minder dan 1 ampere van. Die ontploft dan ook niet maar brandt gewoon, uren, dagen, weken, maanden lang (als je een goed merk hebt). :)

Dat is echt te veel, dan brandt dat accesspoint door!

Als de stroomleverend apparaat 2 ampere kan leveren EN gestabiliseerd is)en de stroomafnemer slechts een ampere behoeft dan is het geen probleem. Men kan meten of de leverancier gestabiliseerd is, als onbelast de spanning niet boven de 13 Volt DC uit komt , dan zal het goed gaan. Ongestabiliseerde 12V adapters kunnen onbelast wel 16 volt afgeven en dan kunnen er brokken ontstaan. Toegevoegd na 2 minuten: Kan de stroomleverancier echter 1A leveren en wordt 2 A gevraagd, dan verwijs ik naar het antwoord van FreekFluweel.

De spanning is van belang, uw toestel zal niet meer stroom uit de voeding halen dan het nodig heeft. Van die spanning belast of onbelast moet u zich niets aantrekken want zodra u het toestel aansluit is het zo wie zo al belast.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100