Kan iemand voor mij de resolutie van twee foto's verhogen?

Ik heb foto's gemaakt met mijn blackberry en wil deze graag laten afdrukken. Helaas is de resolutie te laag (333x283) en deze moet rond de 550 liggen. Zou iemand dit voor mij kunnen doen of heeft iemand een tip hoe ik dit kan doen?
(ik kan geen programmas downloaden die zijn ingepakt met winzip)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de resolutie van het bronbestand te laag is dan kan je dat niet verhogen om zo een betere foto te krijgen. Dan moetje namelijk informatie die je niet hebt erbij gaan verzinnen. Wat je natuurlijk wel kan doen als een programma om een bepaald aantal pixels vraagt is het aantal pixels in de afbeelding aan te passen, maar wordt de foto niet ”beter” van Dat kan bijvoorbeeld op de volgende site: http://www.foto-service.nl/resize/default.asp

Gebruik je Windows? Je kunt het dan gewoon met Paint doen. Open de afbeelding, en kies voor "formaat wijzigen". Als je vervolgens kiest voor 200%, dan moet het lukken. Dit betekent trouwens niet dat je afbeelding mooier wordt. De afbeelding wordt er wel waziger door.

Het gratis programma irfanview kan foto's meer pixels geven. Vergeet niet dat de kwaliteit van je foto's niet beter zal worden: de nieuwe pixels worden gevuld met de 'gemiddelde' kleur van de pixels eromheen. De kwaliteit van je afgedrukte foto's zal daarom nogal tegenvallen!

Bronnen:
www.irfanview.com

Dat kan heel eenvoudig met deze freeware: http://pixresizer.nl.softonic.com/download De kwaliteit van de print wordt trouwens geen sikkepit beter als je eerst kunstmatig pixels aan je foto toevoegt. Maar dat terzijde...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100