Heeft iemand een idee waarom mijn oordopjes niet werkt?

Ik heb mijn oordopjes aangesloten op mijn laptop in het oordopjesgat. Toch blijft het geluid uit mijn speakers komen ipv mijn oordopjes. Iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen?

Toegevoegd na 11 minuten:
Even een toevoeging; Ik heb ze in de goede aansluiting gedaan. Oordopjes doen het prima bij mijn mp3-speler.

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien zijn je oordopjes kapot

Controleer of je de oordopjes wel in de goede aansluiting gedaan hebt. Waarschijnlijk heb je ze in de aansluiting voor de microfoon gedaan, aangezien er nog geluid uit de speakers komt.

Rechtsonder in de taakbalk, staat een icoontje van een luidspreker, klik hier eens op. Mischien heb je de headset output gedempt staan. Heb je ook het goede gaatje gepakt? Vaak zit de input en output naast elkaar.

Heb je de oordopjes niet per ongeluk in de verkeerde uitgang gestopt (mogelijk de mic ingang). Is dat NIET het geval, dan kan het zijn dat de plug niet diep genoeg of te diep in de bus zit. Goed aangesloten schakelt de computer beslist over, anders is er een defect. Meestal echter heb je een verkeerde poort te pakken omdat ook niet het computergeluid zelf overschakelt op de dopjes.

Is de 'jack' (plug) van de juiste maat? Meestal hebben oordopjes een jack van 3,5 mm, maar sommigen hebben een 2,5 mm.

Soms moet je persé de aansluiting op de achterkant (of juist de voorkant) van de PC pakken, anders werkt 't niet. Pak 't groene gaatje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100