kan ik een internet kabel van mijn laptop naar mijn desktop doen zodat mijn desktop de laptop zijn internet gebruikt?

Ik heb boven namelijk een laptop die op wifi verbonden staat met wifi, maar er komt boven ook een desktop, zonder wifi. Ik kan dan geen kabel helemaal naar boven leggen, maar ofdat ik dan een kabel van mijn laptop naar de desktop kan doen. Gaat dat? Zodat mijn laptop zijn wifi met de desktop deelt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan ! Je moet de PC die al internet heeft (in jouw geval je laptop dus) instellen als een network-bridge. Hoe je dat moet doen hangt een beetje van je windows-versie af, maar een goede (engelstalige) uitleg staat b.v. hier: http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/wxpbrdge.html

Ja, dit zou kunnen door middel van ICS. Dit betekent eigenlijk dat je de verbinding deelt met een andere pc. Precies wat jij wilt. De verbinding kan wel wat langzamer worden. Je moet even naar draadloos netwerken gaan en bij die wifi verbinding op eigenschappen en op 1 van de kopjes klikken. Ik weet niet wat voor Windows versie je hebt. Dit kan draadloos (ICS staat voor Internet Computer Sharing)

Bronnen:
Ervaring

Het kan inderdaad, de andere antwoorden werken op zich best wel maar nadeel is dat je laptop altijd aan moet staan op het moment dat je op de andere pc wilt. als je echt geen kabel kunt trekken heb ik dit als alternatief voor je, (zie video) is wel wat duur maar het systeem is erg flexibel en levert je een snellere verbinding dan via je laptop

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=nP80zWrE7TE

Wat jij wil kan dus, dat is duidelijk. Een andere, de makkelijkste en meest flexibele (denk ik), manier om je probleem op te lossen is die PC van een eigen wifi-kaart te voorzien of een USB-wifi-stick te geven. Dan hoeft die laptop niet de hele tijd aan te staan alleen maar om die desktop van internet te voorzien. Voor het geld hoef je het hopelijk niet te laten zowel kaarten als sticks zijn er al voor minder dan 10 euro.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100