Wat zijn de afmetingen van afbeeldingen die een hele homepage vullen?

Kortom; als ik een plaatje over mijn hele achtergrond wil (Firefox), wat voor maten moet die dan hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het best is de maten van je beeldscherm... Dus 1024 bij 768 of groter... 1920 bij 1680 kan ook wellicht...

Dat is afhankelijk van je schermresolutie. 800x600 pixels of 1024X786 of iets dergelijks.

Je kunt de foto inderdaad het beste plaatsen zoals hierboven is vermeld. Als je het op je homepage zo instelt dat ie schermvullend wordt, zal de afbeelding zich aanpassen aan de groote van het scherm van de gebruiker (alleen zit je dan nog met 4:3 en 16:9 schermen, ahoewel dit ook wel op te lossen is als je verstand hebt van websites maken.

Ligt eraan hoe je beeldscherm staat ingesteld. Kijk het na bij beeldschermeigenschappen (rechtermuis op je buroblad en dan eigenschappen) Dat is dan ook de maat die je afbeelding moet hebben om het schermvullend te krijgen. Succes.

Wat is de doelgroep van je site? Zijn dit mensen met de modernste computers en extra grote beeldschermen? Of is dit binnen een bedrijf waar iedereen dezelfde monitor (en resolutie) heeft. De meeste mensen hebben een resolutie van 1024x768 of hoger. Er zijn echter ook nog genoeg mensen die een kleinere schermgrootte hebben. Daarnaast wordt steeds vaker de grootte van het browser scherm aangepast, zeker door mensen met hogere resoluties. Wanneer je een top bar image in je homepage wilt hebben dan kun je het beste +/- 1000px aanhouden. Als achtergrond image kun je deze dan weer beter 1920 px groot maken. Ook kun je een flashmovie maken als image en deze als 100% groot zetten. Dan heb je zeker de goede grote.

Bronnen:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100