waarom loopt mijn computer steeds vast?

Telkens als ik even NIET op de computer werk, dan loopt hij vast. De control alt delete werkt dan ook nie tmeer, ik moet hem echt helemaal uitzetten. Als ik maar bezig blijf, blijft hij gewoon werken. Enig idee iemand??

Toegevoegd na 6 dagen:
De computer is weggeweest naar de specialist, die hebben hem schoongemaakt (hij bromt niet meer in ieder geval nu) en nu loopt alleen INcredimail 2 nog vast. Verder loopt alles weer als een zonnetje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Erg hinderlijk, gebruik je zware software? Hoeveel geheugen zit er in je pc ? Als dit allemaal voldoende is dan raad ik je aan je bestanden even extern op te slaan (usb, externe harddisk) en je pc te formatteren.

Waarschijnlijk is er een probleem wanneer de screensaver aangaat. Als je deze uitzet zou het je problemen goed kunnen oplossen. Andere mogelijke problemen in dezelfde categorie - Slaapstand gaat aan - Gebruiker wordt automatisch uitgelogd Door deze opties uit te zetten kun je in elk geval testen of het probleem hierdoor ontstaat. Als dit het geval is kan het herinstalleren van Windows helpen.

Doet mij denken aan het Windows 98 tijdperk. Is het geen virus? Het beste advies dat ik je op lange termijn kan geven is over te stappen op Ubuntu Linux. Loopt veel minder snel vast en is nog gratis ook. Nadeel als je gamer bent: het aanbod aan games is niet zo uitgebreid als met Windows.

Laat me raden, een budget hp laptop met vista? Heb er ook last van gehad, vista opnieuw geinstalleerd.. nog steeds probleem, bios update nog steeds probleem. uitbreiden van werkgeheugen van 1 gig naar 3 probleem grotendeels opgelost. overstappen naar Windows 7. Totaal geen problemen meer.

Ik denk dat je de powersave opties (energie settings) en/of ACPI instellingen eens moet wijzigen (uitzetten). Evt. je screensaver veranderen (uitzetten) of eens op zoek gaan naar nieuwe drivers (grafische kaart, muis/touchpad, evt. netwerkkaart). Wellicht staat in de eventviewer een paar bruikbare aanwijzingen (Start - run, eventvrw.msc intikken + OK klikken).

Waarschijnlijk zit er virus op je computer.! Want dat is niet normaal dat je elke keer opnieuw moet starten. Dus als je computer eventjes alleen laat. laat die vast zegt jij. Dus in die tijd is de virus actief.!! Laat even chekken... Echt waar heb dit ook mee gemaakt. Maak een Back-up van je al je bestanden. En defragmanteer je pc. Succes.!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100