Ogen snel vermoeid achter de computer. Daardoor twijfels over mijn opleiding?

Hallo , mijn naam is Roy en ik ben 17 jaar oud.

Tijdens school, ben ik naar 4-5 uurtjes heel erg vermoeid in mijn ogen, is mn concentratie meteen weg etc, zelfs met de "grote" pauze van een half uur er tussen.

Op deze manier begin ik echt te twijfelen of ik het zo later wel volhoud, 8 uur per dag in een kantoor zitten achter een computer.

Nou kreeg ik een tip om iets met auto's te gaan doen, om dat ik helemaal gek ben met auto's en ik er al vaak mee bezig ben, lijkt me ook leuk.. maar het is zo'n grote overstap.. dus eerst:

Heeft iemand ervaring met het snel vermoeien?
Zo ja, heeft iemand dat opgelost?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Roy

Toegevoegd na 1 minuut:
*toevoeging* Zodra ik er eenmaal "doorheen" zit, heb ik de rest van de dag ook vrij weinig energie over om wat te doen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet dat sommige gamers een soort game bril gebruiken, dit helpt tegen vermoeidheid. Het werkt niet bij iedereen, maar het is het proberen waard.

een aantal dingen die je kunt doen zijn: probeer wat vaker gewoon even 5 minuten pauze te nemen i.p.v. alleen 1 grote pauze. En ga in die pauzes dan niet je mobiel checken maar doe echt even iets zonder naar een scherm te kijken. Zorg ook dat je beeldscherm in de goede hoek en op de goede hoogte staat. Zorg ook dat je goed eet en drinkt, wat je ook kan proberen in de helderheid van je scherm wat te verlagen zodat dit minder fel aan je ogen is. Ik hoop dat je wat kan met deze tips.

Een goede tip is: Zet je verlichting van je scherm wat zachter, hoe feller het licht hoe meer last. Dus kijk even in je instellingen van je LCD-Scherm. Daar staat vast wel een instelling voor je achtergrondverlichting! Succes ermee!

Roy, zoals al in de reacties staat: ga hoe dan ook eens naar een erkende opticien en laat je ogen eens goed doormeten? Je 'goede ogen' zullen ws kloppen qua scherp genoeg en op meer afstanden alles nog goed zien, maar in hoeverre heb jij zoals heeeeeeeeel veel mensen niet een bekende hoornvliesafwijking (astigmatisme) en die in tal van gradaties voorkomt? Kleine cilinderafwijking merk je niet eens direct...je ziet nog scherp omdat je in je hersenen ahw aanleerde 'bv dat een kozijnraam of deurpost echt RECHT is, en zo corrigeer je je 'beeld' steeds weer bij! Dit is voor je ogen en totale gevoel enorm veel overbelasting... en soms al eerder dan enkele uren zijn je hoofd en ogen gewoon MOE! Blijkt met je ogen alles oke, dan kan het ook nog zijn dat je beroeps-keuze of richting niet genoeg past bij je aard of talent. Misschien ben je juist wel iemand die intenser en langer zich kan concentreren op iets 'doen met OOK direct je handen' bv! Kan dan wel een flinke ommezwaai betekenen en stel dit je kiest voor een volwaardige opleiding tot automonteur en ook keurmeester kan worden? Ook een goed betalend beroep overigens en gezien deze tijd en toekomst, zijn beroepen waarin o.a een ambacht nog ligt (auto's zullen er voorlopig nog wel rijden en nodig blijven) en waar ook je fysieke inspanning mee gepaard gaat, miss nog wel meer 'toekomst' hebben dan de PC en kantoorgerelateerde beroepen! Overleg eens met bv iemand je jou goed kent, je mentor, ouders/familie, of ga eens rondvragen bij garages (of op die manier een vakantiebaantje vinden)? Succes!! ;)

Voor heel veel kantoorbaantjes hoef je echt niet alleen achter de computer te zitten. Je zal ook veel moeten telefoneren of fysiek met mensen zaken bespreken. Ook zal je moeten nadenken. Ik heb zelf ook moeite met lang geconcentreerd te werken en neem altijd een pauze van een uur en ga dan ook weg uit het kantoor en ook weg van de collega's. Dan ben ik 's middags weer fris maar kan dan 's avonds niet meer geconcentreerd werken. Waarschijnlijk werk jij heel geconcentreerd en doe je wat je doet zeer goed en dat kost nu eenmaal energie!

Je ogen vreten energie. Als je dus moet turen naar je beeldscherm is het geen wonder dat je moe wordt. Je ogen nemen 60% van je energiehuishouding. Ga dus eens langs de opticien en laat je ogen eens testen. Er zijn ook filters die je voor het beeldscherm kan plaatsen en welke je ogen beschermen. Ook dit kan leiden tot betere prestaties. Succes en hopelijk heb je hier wat aan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100