Waarom kijken jongens me zo raar als je verteld dat ik game?

Ik ben een leuke meid van 17 jaar en ik speel World of Warcraft. Maar als jongens aan mij vragen wat mijn hobbys zijn en ik vertel dit dan kijken ze me heel raar aan.. Waarom is dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt omdat het spelen van MMORPG's zoals World of Warcraft wordt gezien als iets typisch voor jongens. Het "past niet in het plaatje" dat een meisje dit soort games speelt. Van een meisje wordt verwacht dat ze eerder een game speelt als "The Sims." Uiteraard is dit complete onzin en is er niets mis mee dat een meisje een spel zoals World of Warcraft speelt. Blijkbaar val jij buiten het "plaatje" van deze jongens. Als je daar zelf geen probleem mee hebt, helemaal niets van aan trekken en lekker door blijven spelen als jij dit leuk vindt. Het is geen vereiste van World of Warcraft om een jongen te zijn.

Ze verwachten nooit dat meisjes gamen. World of Warcraft wordt tevens ook gezien voor mensen die 'nolife' zijn. Ze denken dus waarschijnlijk ook dat jij 14 uur per dag achter je PC zit. Toegevoegd na 6 minuten: "Ze verwachten nooit dat meisjes gamen. " Daarmee bedoel ik spellen zoals Call of Duty, Battlefield en World of Warcraft..

Ik speel ook games. Sommige jongens vinden het heel raar dat een meisje gamed. Het hoort niet volgens hen. Een meisje kan niet gamen, want dat is iets voor jongens, vinden sommige. Er zijn ook genoeg jongens die verbaasd zijn, maar het wel heel leuk vinden! Het ligt maar net aan de jongen, hoe hij erover denkt. Je moet je er in elk geval niets van aantrekken. Er zijn ook heel veel jongens die het (stiekem) leuk vinden als een meisje gamed. En tegenwoordig is gamen niet alleen voor jongens, maar er zijn nog wel mensen die zo denken.

Omdat de meeste jongens dit doen en dan zijn ze verbaast dat een leuk meisje als jij daar ook aan doet. Daar is niets raars aan hoor!

Omdat datgene wat jij doet, n.l. gamen, niet rolbevestigend is. Veel jongens met ouderwetse denkbeelden vinden dat gamen een "jongensding"is.

Omdat sommige (soms best wel veel jongens) niet snappen dat een meisje ook een stoere beleving kan hebben. Er zijn ook jongens die met poppen spelen (ze heten dan soms action man of zo maar barbie en ken doen het soms ook goed bij jongens) Het is gewoon een onvermogen om buitenskaders te denken. Overigens komt dit verschijnsel ook bij meisjes en vrouwen voor hoor. dus zowel (in mijn ogen kortzichtige) jongens en meisjes kunnen vreemd reageren op in hun ogen niet sexeconform gedrag. Dat is echter HUN probleem. Gewoon niets van aantrekken en lekker genieten van wat jij zelf leuk vind. Toegevoegd na 6 minuten: Aan populaire series als Chase en Nikita kun je zien dat zowel mannen als vrouwen/meiden met ballen wel zien zitten. Plat gezegd hoef je geen kloten te bezitten om ballen te hebben. Zelf heb ik ook een stoere vrouw, die eigenhandig een fietsenschuur bouwt, haar fiets repareert enz.wat gezien mijn handicap erg goed uit komt. Daarentegen kan ik goed koken, net als zij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100