Is virtueel geld verkopen voor echt geld legaal?

Heeft iemand ook een site met bewijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan het helaas niet aantonen maar wel ee site geven (waar je helaas een profiel moet aanmaken) waar je dit voorbeeld kan zien. Neem Tagged www.tagged.com Daar hebben ze een spelletje waar je jezelf als huisdier kan verkopen, je kan anderen ook als huisdier kopen. Je krijgt een saldo en een bedrag wat je kan besteden. virueel natuurlijk en het spelletje is gratis. Toen ik dit nog deed was ik uiteindelijk 75 miljard dollar waard en kon een bedrag besteden van 100 miljard ofzo. Het zou toch wat zijn als ik dit virtueel gratis krijg en ik een ander ervoor zou laten betalen? Dan kan iedereen in 1 klap multimiljardair worden. Dus nee....dat mag niet. Enkel het spel kan jou virtueel geld laten kopen, jij kan dit niet verkopen, zeker niet als jij het gekregen hebt.

Indien het door de "site" of het bedrijf zelf gebeurt wel. Op het moment dat jij virtueel geld geeft aan je vriendje voor €5,- schend je waarschijnlijk de algemene voorwaarden van het spelletje. Ik heb helaas geen site kunnen vinden, maar dit is wel zo. Anders zouden grote games zoals WoW en runescape al lang uit de lucht zijn gehaald.

Ja Zie Habo, daar kan je voor harde euri's habogeld kopen.

Zolang het bedrijf dat het virtuele geld verkoopt het geen geld noemt, dan mag dat. Zodra ze het geld noemen, hebben ze vergunningen nodig, met waarschijnlijk strenge voorwaarden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100